Tgrt Haber
10 Ağustos 2022 12:05 - Güncelleme : 10 Ağustos 2022 12:12

Erdoğan'dan kurmaylarına 'Kılıçdaroğlu' talimatı: YSK iddiasını araştırın

Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarından, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun, bizim elimizdeki seçmen bilgileri YSK’nın elinde de yok, her bir seçmeni biliyoruz” açıklamasının araştırılmasını istedi. Erdoğan, 2023 seçimleri kapsamında milletvekili listesi hazırlıklarının da başlatılmasını istedi.

Editör: Ferhat Erdemir / Kaynak: TGRT Haber
Erdoğan'dan kurmaylarına 'Kılıçdaroğlu' talimatı: YSK iddiasını araştırın
erdoğan,kemal kılıçdaroğlu,YSK

AK Parti MKYK toplantısının gündemi yoğundu. Toplantıda, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçmen iddiası gündeme geldi. Erdoğan, bunun araştırılması talimatı verdi. AK Parti kurmayları ise Kılıçdaroğlu’nun iddialarının hukuki boyutuyla ilgili araştırma yapmaya başladı. Çalışmanın ardından, Erdoğan’a kapsamlı bir sunum yapılacak.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde "Yüksek Seçim Kurulu’nda olmayan bilgiler bizde var” açıklaması yapmıştı. Bu sözler siyasette yeni bir tartışma başlatırken AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, tepki gösterdiği Kılıçdaroğlu’na “Bu bilgilere nasıl ulaştığını izah ederek açıklamalı” dedi.

“KILIÇDAROĞLU’NUN İDDİASINI ARAŞTIRIN”

AK Parti kanadından gelen tepkinin ardından kurmaylarına talimat vererek CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun YSK açıklamasının araştırılmasını isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan “Bu iddiaları araştırın. YSK da bunu araştırmalı” dedi.

“ADAY TESPİTİNİ BAŞLATIN”

Toplantıda, 2023 seçim hazırlıkları da gündeme geldi. Erdoğan, bundan sonra daha çok arazide olunması talimatı verdi ve “artık seçim sathı mailine girdik” dedi. Erdoğan, milletvekili adayları üzerinde de liste çalışmalarının başlamasını istedi.

UCUZ GIDA TALİMATI: FİYATLARI DÜŞÜRÜN

Toplantıda, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci de bir sunum yaptı. Erdoğan, Kirişci’ye başta et fiyatları olmak üzere tarım kredi kooperatiflerinde fiyatların düşürülmesi talimatı verdi. Kirişci, özellikle Doğu ve Güneydoğu’daki elektrik kesintileri nedeniyle tarımsal sulamada aksaklıklar yaşandığını söyledi. Bunun üzerine Erdoğan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’i toplantıya çağırıp bilgi aldı. Bunun nedeninin araştırılmasını ve tekrarlanmasını istedi. Dönmez ise Türkiye’nin Avrupa’daki gibi bir enerji krizi yaşamayacağını söyledi.

Öte yandan, bundan sonraki MKYK toplantılarına Erdoğan’ın talimatıyla tüm bakanların katılması kararı alındı.

 

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...