Tgrt Haber
26 Ocak 2022 08:03

Erdoğan'dan Metaverse talimatı: 'Fırsat da var tehdit de'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kurmaylarına “Metaverse” ile ilgili çalıştay düzenlemeleri yönünde talimat verdi.

Erdoğan'dan Metaverse talimatı: 'Fırsat da var tehdit de'
metaverse,erdoğan

AK Parti MYK toplantısında Erdoğan, yakın ekibinden hadsizliği sebebiyle tutuklanan Sedef Kabaş'la ilgili yargı sürecinin takipçisi olmalarını istedi. "Gündem belirleme konusunda güzel bir ivme yakaladık" diyen Cumhurbaşkanı, Metaverse ile ilgili titiz bir çalışma yapılmasını söyledi.

Türkiye gazetesinden Ebru Karatosun'un haberine göre önceki gün yapılan MYK toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında gündeme dair konular ele alındı. Cumhurbaşkanına hakaret suçundan tutuklanan Sedef Kabaş’la ilgili sosyal medyadan atılan tweet’ler de masaya yatırıldı. Toplantıda Kabaş’la ilgili açılan hashtag’le 380 bin tweet atıldığı ve bu tweet’lerin 18 milyon kez görüntülendiği bilgisi verildi. Söz konusu rakamlarla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Gündem belirleme konusunda güzel bir ivme yakaladık. Bunu devam ettirelim” ifadelerini kullandığı belirtildi. Sedef Kabaş’la ilgili yürütülen yargı sürecinin takip edilmesi konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kurmaylarına talimat verdiği de kaydedildi.

TEMKİNLİ DAVRANMALIYIZ

Toplantıda bir sanal evren olan Metaverse de toplantıda güdeme geldi. AK Parti Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri toplantıda Metaverse ile ilgili bir sunum yaptı. Sunumda kripto paranın Metaverse ile bağlantılı olduğu, Facebook, Instagram ve Twitter gibi birçok sosyal medyanın yakında bu dünyaya taşınabileceği de sunumda aktarıldı. Gelişmelerin yakından takip edilmesi gerektiğini vurgulayan parti kurmayları, “Temkinli davranmalıyız. Bu alandaki gelişmelerde öncü de olmamız gerekiyor” ifadelerini kullandığı belirtildi. Konunun dikkat edilmesi gereken bir konu olduğunu altını çizen kurmaylar, “Ancak, bizim burada yapacağımız her şey o dünyanın ticarileşmiş kısmını meşrulaştırmaya dönük de olabilir. Ona da dikkat etmemiz gerekiyor.” değerlendirmesini yaptı.

ERDOĞAN’DAN METAVERSE TALİMATI

Metaverse ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da konunun hassas bir konu olduğunu belirtip “İyi ve titiz bir çalışma yapın. Konuyla ilgili alanında uzman isimlerin katıldığı bir çalıştay düzenleyin” dediği öğrenildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...