Tgrt Haber
21 Ocak 2022 15:37

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Rusya-Ukrayna konusunda elimizden geleni yaparız

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çamlıca Camii’nde İslam Medeniyetleri Müzesi’ni ziyaretinin ardından açıklamalarda bulundu. Rusya-Ukrayna gerilimi ile ilgili konuşan Erdoğan, “Biz bölgede barışın egemen olmasını istiyoruz. Bunun için de üzerimize ne düşerse bunu yapmaya hazırız”dedi.

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Rusya-Ukrayna konusunda elimizden geleni yaparız
Son dakika,Cumhurbaşkanı Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çamlıca Camii’nde İslam Medeniyetleri Müzesi’ni ziyaretinin ardından açıklamalarda bulundu. Rusya-Ukrayna gerilimine değinen Erdoğan, bölgede barış ve egemenliğin olması gerektiğini vurguladı. Krizle ilgili Türkiye'nin üzerine düşeni yapmaya hazır olduğunu söyleyen Erdoğan, arabuluculuk teklifini yineledi.

Erdoğan'nın konuşmasından satır başları:

"İşgale yönelik herhangi bir gelişme veyahut bir savaş çıkması, bölgenin huzuru için çok ciddi bir ihlal doğurur" diyen Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bu bölgeyi ciddi manada rahatsız edeceği gibi bugün 40 milyon nüfusu olan Ukrayna ile Rusya arasında huzursuzluk doğmasını kabul etmiyoruz. Rusya ile ilişkilerimiz gayet güzel şekilde devam ediyor. Tarihinde olmayan bir sulh içinde ilişkilerimiz var. Rusya-Türkiye ilişkileri gelişerek devam ediyor.

"ARABULUCU OLABİLİRİZ"

Ukrayna ile de aynı şekilde. Bu olumlu gelişmeleri biz Rusya-Ukrayna arasında olumsuzluğa dönüşmesini kabullenemiyoruz. Rusya ile Ukrayna arasında bir barışın olmasına özellikle hakim olmasına biz arabulucu olabiliriz. Bu konuda üzerimize düşeni yapmaya hazır olduğumuzu ifade ettik. Önümde bir Ukrayna ziyareti var. Bu arada belki Sayın Putin ile ama telefonla ama belki Moskova ziyareti olabilir. Bölgede barışın hakim olmasını istiyoruz.

SALGINLA MÜCADELE

Salgınla mücadeleye de değinen Erdoğan, hastanelerde herhangi olumsuz bir durum olmadığını kaydetti. "Şu anda hastanelerimizde doluluk oranı anlatıldığı gibi değil" diyen Erdoğan, "Her geçen gün daha iyiye gidiyoruz. Biraz vatandaşlarımızın da dikkatli olması bizi için önemli" ifadelerini kullandı. 

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Rusya-Ukrayna konusunda elimizden geleni yaparız
ABD ve Rusya Dışişleri Bakanları Rusya- Ukrayna krizi için Cenevre'de bir araya geldi.

CENEVRE'DE KRİTİK ZİRVE

Öte yandan, ABD ve Rusya Dışişleri Bakanları Rusya- Ukrayna krizi için Cenevre'de bir araya geldi. Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, "NATO, Rusya'ya karşı çalışıyor. Ukrayna'ya saldırı niyetimiz olmadığını defalarca bildirdik. Putin her zaman Biden ile görüşmeye hazır" derken, ABD Dışişleri Blinken, "Ukrayna'da saldırılar artarsa bedeli ağır olacak. Rusya Ukrayna sınırındaki güçlerini çekmeli" açıklamasını yaptı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...