Tgrt Haber
20 May 2022 18:26 - Güncelleme : 20 May 2022 19:11

Kolombiya ile imzalar atıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni hedefi açıkladı: Ticaret hacmini 5 milyar dolara çıkarmak

Son dakika haberi: Kolombiya ile imzalanan ortak bildiriyle iki ülke arasındaki ilişkinin stratejik ortaklık seviyesine yükseltildiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hedefimiz ticaret hacmini 5 milyar dolara çıkarmaktır" dedi.

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
Kolombiya ile imzalar atıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni hedefi açıkladı: Ticaret hacmini 5 milyar dolara çıkarmak
Cumhurbaşkanı Erdoğan,Türkiye,Kolombiya

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kolombiya Devlet Başkanı Duque ile ikili görüşmelerin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Kolombiya ile imzalanan ortak bildiriyle iki ülke arasındaki ilişkinin stratejik ortaklık seviyesine yükseltildiğini belirten Erdoğan, "Kolombiyalı iş insanları arasındaki temasın artırılmasını destekliyoruz" dedi.

 'İlişkilerimizi 2 yılda bir Cumhurbaşkanları düzeyinde gerçekleştireceğimiz görüşmelerle geliştireceğiz' diyen Erdoğan, Kolombiya ile ticarette yeni hedefin 5 milyar dolar olduğunu söyledi.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

"Latin Amerika ve Karayipler bölgesindeki en önemli ortağımız Kolombiya Cumhurbaşkanı'nı ülkemizde ağırlamaktan memnuniyet duyuyorum. Dışişleri Bakanım 26 Nisan'da Kolombiya'yı ziyaret etti. İlişkilerimizi 2 yılda bir Cumhurbaşkanları düzeyinde gerçekleştireceğimiz görüşmelerle geliştireceğiz.

"HEDEFİMİZ 5 MİLYAR DOLAR"

Hedefimiz ticaret hacmini 5 milyar dolara çıkarmaktır. Türkiye-Kolombiya ilişkileri imzaladığımız ortak bildiriyle ülkelerimiz arasındaki ilişkileri stratejik ortaklık seviyesine yükselttik. Türk ve Kolombiyalı iş insanları arasındaki temasın artırılmasını destekliyoruz. Kolombiya Latin Amerika'ya açılımımız açısından önemli konumdadır.

THY, Bogota hattında her gün sefer düzenliyor. Kolombiya ile ilişkilerimizi geliştirme konusunda karşılıklı çalışıyoruz. Bilhassa göç konusunda etkilenen 2 ülke olarak önem veriyoruz. Türkiye, bursları kapsamında 177 bin Kolombiyalı öğrenciye eğitim hakkı sağladık. Kolombiya'da 29 Mayıs'ta ilk turu gerçekleşecek cumhurbaşkanlığı seçimlerinin hayırlı olmasını diliyorum.

"İŞ BİRLİĞİMİZİ ARTIRACAĞIZ"

Bu küresel sorunun çözümü yönünde birlikte çaba göstereceğiz. Uyuşturucu kaçakçılığı, terör ve organize suçlar konusunda işbirliğimizi arttıracağız. Bugün ayrıca son dönemde meydana gelen bölgesel ve uluslararası gelişmeleri ele aldık.

Kolombiya'da 29 Mayıs'ta ilk turu gerçekleştirecek Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin dost Kolombiya halkı bakımından hayırlı olmasını şimdiden diliyorum."

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...