Tgrt Haber
18 Temmuz 2022 17:00 - Güncelleme : 18 Temmuz 2022 19:17

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi: KYK'da sadece anapara ödenecek

Son dakika haber: Cumhurbaşkanı Erdoğan, KYK faizlerinin yeniden yapılandırılmasının görüşüldüğü Kabine Toplantısı sonrası önemli açıklamalarda bulundu. Son dönemin en çok konuşulan konusu KYK faizleriyle ilgili öğrencilere müjdeli haberi veren Erdoğan, "Kredi geri ödemelerinin herhangi bir enflasyon farkı ve faiz olmaksızın alınan kredi üzerinden yapılmasını kararlaştırdık" ifadesini kullandı. Erdoğan ayrıca, devlet üniversitelerinde okuyan son sınıf tıp ve diş hekimliği öğrencilerine asgari ücret tutarında ödeme yapılacağını ve ücretli öğretmenlerin ek ders ödemesinde de artış yapıldığını açıkladı.

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi: KYK'da sadece anapara ödenecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan,KYK,ek ders ücreti,asgari ücret

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KYK faizlerinin yeniden yapılandırılmasının görüşüldüğü Kabine Toplantısı sonrası önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin iç ve dış politikasıyna ilişkin önemli değerlendirmeler yapan Erdoğan, son dönemin en çok tartışılan konusu KYK faizleriyle ilgili adım attıklarını kaydetti.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan satır başları şu şekilde:

Dünyadaki siyasi ve ekonomik dengelerin yeniden inşa edildiği kritik dönemde birliğimize kardeşliğimize sıkı sıkıya sarılarak ülkemizi hak ettiği seviyeye çıkaracağız.

İSVEÇ-FİNLANDİYA'NIN NATO ÜYELİK SÜRECİ

İsveç'in iyi bir tablo sergilemediğini görüyoruz. Bizim bu durumda tavrımız nettir. Gerekli adımları atmazlarsa süreci donduracağız. Özellikle İsveç'in iyi görüntü vermediğini görüyoruz.

OSMANGAZİ KÖPRÜSÜ'NDEN REKOR GEÇİŞ

Ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına çıkaracak projelerimizi planlıyor ve insanlığın hizmetine sunuyoruz. Osmangazi Köprüsü'nden 8Temmuz'da 80 bin 624 araç geçti Bay Kemal. Bu köprü olmasaydı bu kadar aracın taşınması mümkün olmayacak, ulaşım çileye dönüşecekti.

Osman Gazi Köprüsü ve İzmir-İstanbul Otoyolunun garanti karşılama oranı yüzde 116'ya çıkmıştır. Bu tek kuruş harcanmadan inşa edilen projenin kazanç da sağlamaya başladığını gösteriyor. Yatırım düşmanlığıyla ülkemize çelme takmaya çalışıyorlar.

Son 20 yılda ülkemizdeki araç sayısı 8.5 milyondan 26 milyona çıkarak 3 kat artmıştır. Hani ekonomik sıkıntı vardı. Rakamlar ortada.

'YATIRIM DÜŞMANLIĞIYLA ÜLKEMİZE ÇELME TAKMAYA ÇALIŞIYORLAR'

Son 20 yılda ülkemizdeki araç sayısı 8.5 milyondan 26 milyona çıkarak 3 kat artmıştır. Hani ekonomik sıkıntı vardı. Rakamlar ortada. Yatırım düşmanları ile ayağımıza çelme takmaya çalışıyorlar. 8.5 milyondan araç sayısı veriyorum 26 milyona çıkarak 3 kat artmıştır. Hani ekonomik sıkıntıdan bahsediyorduk. Rakam ortada. Şu an otomobil satış yerlerinde birinci el araç bile bulmakta sıkıntı çekiyorlar. İkinci el ile işi idare etmeye çalışıyorlar. Buna rağmen 112 milyar dolarlık altyapı sayesinde trafik kazası oranları yüzde 82 azalmıştır. Hava yolunda da rekor üzerine rekor. İstanbul Havalimanı 1400 uçağın kalkışına hizmet vermiştir. Bu yoğunluğu Yeşilköy'ün kaldıramayacağını akıl ve vicdan sahibi herkes kabul edecektir. Dünya çapında birinciliklere doymana İstanbul Havalimanı Avrupa'nın en yoğun havalimanı olarak gösterilmektedir.

ENFLASYONLA MÜCADELE MESAJI

Tüm dünyanın enflasyon sıkıntısıyla boğuştuğu küresel fırtınasından kurtararak selamete kavuşturmakta kararlıyız. yıl sonunda sabit gelirlilerin durumunu yeniden gözden geçireceğiz. Tüm dünyanın enflasyon sıkıntısıyla boğuştuğu küresel fırtınasından kurtararak selamete kavuşturmakta kararlıyız. Vatandaşlarımızı enflasyona yedirmeyiz. Refah kaybını telafi edecek tedbirler alıyoruz. Yıl sonunda sabit gelirlilerin durumunu yeniden gözden geçireceğiz. Gençlerimiz yurtlarından yararlanmaya başladı. Müzelerimizi de ücretsiz olarak ziyaret edebilecekler.

ERDOĞAN MÜJDEYİ VERDİ: KYK'DA SADECE ANAPARA ÖDENECEK

Kredi ve burs miktarlarını 14 kat artırdık. Lisansta 850 TL, yüksek lisansta 1700 lira kredi ve ya burs alıyor. Yıl başında bu rakamları revize edip yükselteceğiz.

Hiçbir zaman kredilere faiz uygulanmadı. Ama Bay Kemal utanmadan sıkılmadan faizden bahsediyor. Böyle bir şey yok. sıkıyorsa gel bunu ispatla. Hiçbir öğrenci faiz uygulamasına tabi tutulmuyor. Enflasyonun yükselmesi beklenmedik rakamların ortaya çıkmasına

Öğrencileri öyle bir yükün altında bırakamayız. Talimatlarımızı verdik. çalışmalar başlatıldı. Kredi geri ödemelerini herhangi bir enflasyon farkı olmaksızın sadece alınan kredi rakamı üzerinden yapılmasını kararlaştırdı. yani ana para geri ödenecek.

TIP VE DİŞ HEKİMLİĞİ ÖĞRENCİLERİNE ASGARİ ÜCRET

Devlete bağlı üniversitelerimizin Tıp ve Diş Hekimliği Fakültelerinin son sınıf öğrencilerine asgari ücret tutarı kadar ödeme yapılacak. Hayırlı olmasını diliyorum. Hekimlerimize ve diğer çalışanlarımıza yönelik hiçbir şiddet eylemi kabul edilemez.

ÖĞRETMENLERE EK DERS ÜCRETİ

Bir müjde de ücretli çalışan öğretmenlerimize ve usta öğreticilerimize vermek istiyorum. Her 5 ders için ilave bir saat ek ders ödemesi yapacağız. Haftada 30 saat derse giren öğretmenin alacağı ücret 3 bin 400 TL'den 5 bin 740 liraya yükselmektedir. 40 saat üzerinden alacakları ücret de 7 bin 400 liraya çıkmaktadır. Devlete bağlı tıp fakültesi ve diş hekimliği fakültelerinde son sınıf öğrencilerine asgari ücret kadar ödeme yapılacak''

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...