Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
12 Ağustos 2022 16:05 - Güncelleme : 12 Ağustos 2022 17:38

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Her kitap bir alimdir, dosttur, alemdir

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Medeniyet Üniversitesi'nde kütüphane ve dersliklerin açılış töreninde konuştu. Erdoğan, "Her kitap bir alimdir, dosttur, alemdir. Hayret duygumuzun diri kalmasını kitaplara borçluyuz" dedi.

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Her kitap bir alimdir, dosttur, alemdir
Cumhurbaşkanı Erdoğan

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Medeniyet Üniversitesi'nde kütüphane ve dersliklerin açılış töreninde konuştu. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı tüm okullarda kütüphane kurulmasının sağladıklarını söyleyen Erdoğan, 57 binin üzerinde okulun kütüphaneye kavuştuğunu söyledi. Ayrıca kütüphanelerde kitap sayısının 60 milyona çıkarıldığını belirten Erdoğan, yıl sonuna kadar yeni hedefin 100 milyon kitap olduğunu söyledi.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Milli Eğitim Bakanlığımıza bağlı tüm okullarda kütüphane kurulmasını sağladık. 57 binin üzerinde okulumuzu kütüphaneye kavuşturduk. Kitap sayısını da 60 milyona çıkardık, inşallah yıl sonunda 100 milyona çıkaracağız. Sene sonuna kadar Rami Kışlası'nı da büyük bir kütüphaneye dönüştüreceğiz.

"KÜTÜPHANELER OLMADAN YAPAMAYIZ"

Bizim millet olarak bir medeniyet davamız, medeniyetimizi ihya etme sevdamız varsa bunu kütüphaneler olmadan yapamayız. Binlerce yıla sahip medeniyetimizin esası tefekkür, ilim, irfan ve kitabın-hikmetin rehberliğinde yol yürümektir. 

Kimi yazar ve düşünürler ise cenneti envaiçeşit kitapla dolu görkemli bir kütüphaneye benzetmişlerdir. Bu teşbihin sebebi kütüphanelerin bilgiye, erdeme, öğrenmeye ve ilim tahsiline açılan kapı, hakikatin bilgisine giden yollardan birisi olmasıdır. 

"HER KİTAP BİR ALİMDİR, DOSTTUR, ALEMDİR"

Her kitap bir alimdir, dosttur, alemdir. Hayret duygumuzun diri kalmasını kitaplara borçluyuz. "Hiç bilenle bilmeyen bir olur mu" buyuran inancımız bize beşikten mezara kadar ilimle meşgul olmamızı tavsiye ediyor.

Açılışını yaptığımız bu güzel eserin bizi hedefimize bir adım daha yaklaştırdığına inanıyorum. Ecdadımız kurduğu medrese ve kütüphanelerle tüm dünyayı aydınlatıyordu.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...