Tgrt Haber
19 Ağustos 2022 19:03 - Güncelleme : 19 Ağustos 2022 21:33

Kira fiyatlarını düşürecek yeni hamle! Erdoğan: Dengesiz yükselişin önüne geçecek

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Esenler'de 60 bin konutun anahtar teslim töreninde önemli açıklamalarda bulundu. Kentsel dönüşümde hedefin 5 yıl içinde 85 milyon konut olduğunu ifade eden Erdoğan, İstanbul'da 300 bin konutun dönüştürerek büyük bir başarıya imza atıldığını söyledi. Ayrıca Erdoğan, kira fiyatlarını düşürecek hamlenin de yakında açıklanacağını duyurdu.

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
Kira fiyatlarını düşürecek yeni hamle! Erdoğan: Dengesiz yükselişin önüne geçecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dörtyol Meydanı'nda, '60 bin 000 Konutluk Büyük İstanbul Dönüşümü Esenler İlk Etap Teslim Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu. 23 yıl önce meydana gelen ve 18 binden fazla kişinin ölümüne neden olan Marmara depreminin acısının halen ilk günkü gibi yaşandığını söyleyen Erdoğan, "O felaketin olduğu dönemde bu ülkenin iktidarında kim vardı, rahmetli olmuş Ecevit vardı. İktidar ne yaptı? Bitti, tükendi" dedi.

AK Parti'nin hükümete geldikten sonra felaketlerde yıkılan yerlerin yeniden ayağa kaldırıldığını söyleyen Erdoğan, "Bingöl, Van, Simav, Kütahya depremlerini hatırlayın. Hepsinde anında Malatya'da, Elazığ'da bütün bu şehirlerimizi yeniden ayağa kaldırdık. Biz, söz verdik mi yaparız" ifadelerini kullandı.

3 milyon konutun dönüşümünün tamamlandığını belirten Erdoğan, 21 milyon vatandaşın güvenli binalar ve yeşil alanlarıyla huzur içinde hayatlarını sürdürecek evlerine kavuştukları söyledi. Erdoğan, "Dünyaya örnek bir modeli hayata geçirdik. 1 milyon 170 bin konut sayesinde 5 milyon vatandaşın huzurla oturmasını sağladık. Yüzde 60'ın 50 milyon vatandaşı afete karşı koruma altına aldık" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Tüm bedenimiz ve ruhumuzla yaşadığımız İstanbul'u her köşesiyle ayrı seviyoruz. Geçen cuma, Üsküdar ayazma Camii ile iftihar verici bir eser olan Medeniyet Üniversitemizin kütüphanesini hizmete açtık. 

Ukrayna tahılının taşınması törenine şahitlik ettik. Yenilenen arkeoloji müzelerimizi hizmete açtık. Ülkemizin yakın tarihindeki en büyük ihaneti 15 Temmuz şehitlerimizi andık. İstanbul Fethi yıl dönümü coşkusunu da Atatürk Havalimanı alanında hep beraber yaşamıştık. eğitimden, kültür-sanata, uluslararası etkinliklerden milli bayramlarımıza kadar ülkemize ve şehrimize değer katan İstanbul'un her anıyla birlikte oluyoruz. 

Depremin üzerinden 23 yıl geçti ama acısı hala ilk günkü gibi içimizde. O felaketin olduğu dönemde bu ülkenin iktidarında kim vardı, rahmetli olmuş Ecevit vardı. İktidar ne yaptı? Bitti, tükendi. Biz yıkılan yerleri ayağa kaldırdık. Bingöl, Van, Simav, Kütahya depremlerini hatırlayın. Hepsinde anında Malatya'da, Elazığ'da bütün bu şehirlerimizi yeniden ayağa kaldırdık. Biz, söz verdik mi yaparız. Afetleri engellemek beşeri olarak engellemek bizim elimizde değil ama yıkıcı etkilerine karşı tedbir almak bizim elimizde. 81 ili kapsayacak şekilde büyük bir kentsel dönüşüm çalışması başlattık. 

"DÜNYAYA ÖRNEK BİR MODELİ HAYATA GEÇİRDİK"

Amacımız sağlıksız çirkin yapı bırakmamaktı. Şehirlerimizi adete yeniden inşa ederken, vatandaşımızı mağdur etmedik. Teknolojik imkanı da kullanarak eski kötü alışkanlıkların önünü kestik. 3 milyon konutun dönüşümünü tamamladık. 12 milyon vatandaşımızı güvenli bina yeşil alanlarıyla huzur içinde hayatlarını sürdürecek yuvalarına kavuştular. Dünyaya örnek bir modeli hayata geçirdik. 1 milyon 170 bin konut sayesinde 5 milyon vatandaşın huzurla oturmasını sağladık. Yüzde 60'ın 50 milyon vatandaşı afete karşı koruma altına aldık. Ana muhalefet Antalya'da yangın oldu. Muğla'da yangın oldu. Büyükşehir onlarda. Ne yaptınız? Herhangi bir şey yaptılar mı? Biz yaptık. İzmir Belediyesi CHP'de. Ne yaptılar? Hiçbir şey. Konutları ayağa kaldıran biz olduk. Muğla'da, Antalya'da belediye CHP'de diye biz seyredemezdik. Devlet olarak buralara yardım elimizi uzattık. Bu işler yalan çarpıtmayla olmaz.

5 YIL İÇİNDE 85 MİLYONUN TAMAMI KENTSEL DÖNÜŞÜM İÇİNDE OLACAK

Bugüne kadar 3 milyon konutun dönüşümünü tamamladık. Bu evlerde oturan 12 milyon vatandaşımız huzur içinde hayatlarını sürdürebilecekleri yuvalarına kavuştu. (Kentsel dönüşümde) İnşallah hedefimiz yeni başlatacağımız hamlelerle önümüzdeki 5 yıl içinde 85 milyonun tamamını bu güvenli şemsiyenin altına almaktır.

"TARİHİ BİR BAŞARIYA İMZA ATTIK"

Biz milletimize ne söz vermişsek harfiyle yerine getiriyoruz. Ne aldanan ne aldatan olacağız. İlkemiz bu. Depreme ve diğer afetlere hazırlık konusunda bu ilkeye bağlıyız. Bizim projelerimiz gibi aklın ve bilim dışında işlerde esip gürleyenlere itibar etmeyin. Bay Kemal'in sabah söylediği akşam söylediği başka. İstanbul'da 300 bin konutu dönüştürerek tarihi başarıya imza attık. 140 bin konut işyeri dönüşümü devam ediyor. Fikirtepe'de bile 15 bin konutun dönüşümünü sağlıyoruz. Kirazlıtepe'de 5 bin konutluk dönüşüm gerçekleşiyor. Kartal, Beyoğlu Beykoz, Silivri'de 9 ilçenin tamamında projeleri tamamlamak için işçi ve mühendisimiz arı gibi çalışıyor.

"KONUT FİYATLARI İÇİN YENİ HAMLEYİ PAYLAŞACAĞIZ"

Önümüzdeki ay hem konut ve kira fiyatlarındaki dengesiz yükselişin önüne geçecek, depreme hazırlık çalışmalarına katkı sağlayacak yeni hamleyi paylaşacağız. Tarım kredi kooperatiflerinde büyükbaş hayvanlara da geçiyoruz. Diğer ürünlerde de yüzde 35'e kadar indirimler yapmak suretiyle sizlere ürünlerimizi ulaştıracağız.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...