Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
09 May 2022 20:00 - Güncelleme : 10 May 2022 01:39

Son dakika! Erdoğan'dan temmuzda ek zam müjdesi: Alım gücünü iyileştireceğiz

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısı sonrası dar gelirlilerin alım gücünün iyileştirileceğini söyleyerek temmuz ayında ek zam müjdesi verdi. Erdoğan konuşmasının devamında diğer müjdeleri de peş peşe açıkladı. Konut alımında düşük kredi müjdesi veren Erdoğan, ilk defa konut sahibi olacaklara yüzde 0,99 faizli konut kredisi verileceğini belirtti.

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
Son dakika! Erdoğan'dan temmuzda ek zam müjdesi: Alım gücünü iyileştireceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'deki Kabine toplantısı sonrası önemli açıklamalarda bulundu. Ekonomi programının merkezinde istihdamın korunması ve geliştirilmesi olduğunu belirten Erdoğan, "Bu sayede üretim tarafından oldukça iyi bir yerdeyiz" dedi.

Hayat pahalılığı nedeniyle vatandaşların yaşadığı zorlukların farkında olunduğunu belirten Erdoğan, enflasyonu dizginleyecek önlemlerin alındığını söyledi.

Erdoğan, temmuz ayından yapılacak yeni düzenlemelerle birlikte dar gelirlilerin alım gücünün biraz daha iyileştirileceğinin müjdesini verdi. 

Erdoğan, konuşmasının devamında konut alımına yeni müjdeleri de peş peşe açıkladı. Konut alımında düşük kredi verileceğini belirten Erdoğan, ilk defa konut sahibi olacaklara yüzde 0,99 faizli konut kredisi verileceğini söyledi.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

-Dünya, savaşların, çatışmaların, ekonomik krizlerin kıskacında sancılı bir süreçten geçerken Türkiye rotasından sapmadan hedefine yürüyor

Türkiye, dünyada salgın ve savaşın tetiklediği lojstik arayışların merkezi olmuştur

Hayat pahalılığı nedeniyle vatandaşlarımızın zorluklar yaşadığının farkındayız. Enflasyonu dizginleyecek önlemler aldık. Ücretlerde ciddi artışlar yaptık

Ekonomi programımızın merkezinde istihdamı korumak ve geliştirmek vardır. Bu sayede üretim tarafından oldukça iyi bir yerdeyiz

TEMMUZDA EK ZAM MÜJDESİ

Temmuz ayında yapılacak enflasyon farkı artışları ve diğer düzenlemelerle dar gelirlilerin alım gücünü biraz daha iyileştireceğiz.

YENİ PASAPORTLAR

Çip krizi sebebiyle küresel tedarik imkanları zorlaşan pasaport üretimini ülkemizde gerçekleştirecek altyapıyı kurduk

KONUT FİNANSMANINDA 3 PAKET

Konut sektöründeki dalgalanmalardan vatandaşımızı korumak için 3 ayrı tedbirleri devreye aldık.

Birincisi; İlk defa ve tek konut sahibi olacak vatandaşımıza 10 yıla kadar vadeli ve aylık yüzde 0,99 faizli konut kredisi sağlıyoruz.

Mayıs itibarı ile projelerin bir an önce satılması için 20 milyarlık kaynak ayarladık.

TOKİ'YE 30 MİLYAR LİRALIK DESTEK

Sosyal konutlar için TOKİ'ye 30 milyar liralık finansman sağlayacağız. İlk defa konut alacaklar onlara 0.99 ile konut kredisi verilecek

SİYASETTE 'MÜLTECİ' TARTIŞMASI

Çanakkale'de kol kola şehadete yürüdük, koyun koyuna yattık. Devletimizin sınırları başka, milletimizin gönül sınırları başkadır.

(Mülteciler) Bay Kemal biz Suriye'ye göndereceğiz diyor. Bunları yapamayacaksınız, bunları yapmaya hiç kimsenin de gücü yetmez. Zira biz ensar kültürüyle yetiştik.

3 milyon 700 bin Suriyeli bizim kardeşimizdir.

"SURİYELİ KARDEŞLERİMİZE SAHİP ÇIKACAĞIZ"

Şimdi Bay Kemal 'Biz Suriye'ye göndereceğiz' diyor. Bunları yapamayacaksınız, bunları yapmaya hiç kimsenin de gücü yetmez. Zira biz ensar kültürüyle yetiştik. Muhacir kültürünün ne olduğunu iyi biliriz. Biz sizler gibi bu toprakları hüdayinabit bulmadık. 3 milyon 700 bin Suriyeli bizim kardeşimizdir, onlara sahip çıkacağız.

Suriye'nin kuzeyinde briket evler yapıyoruz. Çatışmaların halen devam ettiği Suriye'nin istikrara kavuşması için her türlü gayreti gösteriyoruz.

Sığınmacılar üzerinden kendilerine siyasi pozisyon sağlamak isteyenlerin dedelerinin de canlarını ve onurlarını kurtarmak için Anadolu topraklarına sığınanlar arasında yer aldıklarını asla unutmamak şarttır. 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
ayse10 Mayıs 2022 08:18

bir yengem var dayimin hanimi 94 yasinda evini gelin de bir gorun gecen gunlerde tavandan beton dusmus nerdeyse kafasina dusuyormus bayramda ziyaretine gittim aglamaktan gozyaslari kurumadi elimden birseyde gelmiyor muge anli diyor herkese yardim ediyor bir haber verin o yardim eder diyor yok yenge onun da bir cekilisi felan var herkese cikmiyor dedik inanmiyor o duysa mutlaka yardim eder diyor hergun onu izliyor muge anli fani oglu var ona yardimci olan 65 yasinda yillarca calisti sigortasini yatirmamislar garibimin emekli de olamiyor bilgilerinize sunarim

Sonraki Haber Yükleniyor...