Tgrt Haber
04 Ocak 2014 08:20

Erdoğan'dan Uzakdoğu ülkelerine ziyaret

Başbakan Erdoğan, yeni yılın ilk çalışma ziyaretini, 5-11 Ocak tarihlerinde Uzakdoğu ülkelerinden Japonya, Singapur ve Malezya'ya gerçekleştirecek.

Erdoğan'dan Uzakdoğu ülkelerine ziyaret
Başbakan erdoğan, uzakdoğu ülkeleri, japonya, singapur, malezya,

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yeni yılın ilk çalışma ziyaretini, 5-11 Ocak tarihlerinde Uzakdoğu ülkelerinden Japonya, Singapur ve Malezya'ya gerçekleştirecek. Başbakan Erdoğan, 2013 yılında 27 ülkeye ziyarette bulunurken, yeni yılda da yurt dışına yönelik yoğun bir çalışma programına başlıyor. Yılın ilk yurt ziyaretine, 7 Ocak'ta Japonya temaslarıyla başlamayı planlayan Erdoğan, daha sonra sırasıyla Singapur ve Malezya’ya gidecek. Erdoğan'ın, Japonya Başbakanı Şinzo Abe, Singapur Başbakanı Lee Hsien Loong ve Malezya Başbakanı Necip Tun Abdürrezzak'ın daveti üzerine gerçekleştireceği bu ziyaretlerde, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bazı bakanlar, milletvekilleri, bürokratlar ve kalabalık iş adamı grubundan oluşan bir heyet de hazır bulunacak.
Erdoğan, Uzakdoğu temasları kapsamında, Japonya Başbakanı Abe ile Tokyo'da Salı günü bir araya gelecek. Görüşmede, ikili ilişkilerin tüm veçheleriyle ele alınması, her iki ülkeyi ilgilendiren güncel bölgesel ve uluslararası konular hakkında görüş alışverişinde bulunulması bekleniyor. Japonya'da TÜRKSAT 4A Uydusu'nun yapıldığı merkezi de ziyaret edecek olan Erdoğan'ın, Tokyo'da, Japonya İmparatoru Akihito tarafından da kabul edilmesi öngörüldü. Japonya'dan sonra Singapur'a geçecek olan Erdoğan, 9 Ocak Perşembe günü Singapur Cumhurbaşkanı Tony Tan Keng Yam ve Singapurlu mevkidaşı Lee Hsien Loong ile bir araya gelecek. Başbakan Erdoğan, Uzakdoğu ziyaret turunun son ayağında Malezya'yı ziyaret edecek. 10 Ocak Cuma günü mevkidaşı Necip Tun Abdürrezzak'la bir araya gelecek olan Erdoğan, ikili ilişkilerin yanı sıra bölgesel ve uluslararası gelişmelerin de ele alınacağı görüşme gerçekleştirecek. Malezya Kralı Tuanku Abdülhalim Muazzam Şah tarafından da kabul edilmesi öngörülen Erdoğan, Türkiye-Malezya İş Forumu'na katılacak ve ardından Araştırma ve Dönüşüm Vakfı ile Rezzak Yönetim Okulu tarafından düzenlenecek konferansta bir konuşma yapacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...