Tgrt Haber
09 Kasım 2021 14:51

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın masasındaki son anketin sonuçları: AK Parti 38,5 oy aldı

AK Parti AR-GE ve Eğitimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, katıldığı bir televizyon programında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın masasındaki son anketin sonuçlarını açıkladı. Ankete göre, ilk sırada yüzde 38,5 ile AK Parti yer alırken CHP yüzde 25,3, İyi Parti ise yüzde 12,1 oy topladı. Cumhur İttifakı’nın ortağı olan MHP ise ankette yüzde 9,9 oy aldı. HDP ise aynı ankette yüzde 9,2 oy aldı. Yeni kurulan partilerden DEVA ve Gelecek partileri ise yüzde 1’in üzerinde oy aldı. Sonuçlara göre Cumhur İttifakı’nın iki ortağı olan AK Parti ve MHP’nin oy oranlarının toplamı ise yüzde 48,4 oldu. MHP ve İyi Parti’nin HDP'nin önüne geçmesi dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın masasındaki son anketin sonuçları: AK Parti 38,5 oy aldı
erdoğan,ak parti,anket,mustafa şen,cumhur ittifakı,MHP,CHP,millet ittifakı,oy,seçim

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın masasındaki son anketin sonuçları AK Parti AR-GE ve Eğitimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen tarafından bir televizyon programında açıklandı.

İLK SIRADA AK PARTİ VAR

Vatandaşlara “Bu pazar bir genel seçin olsa hangi partiye oy veririsiniz?" sorusunun yöneltildiği anketin sonuçlarına göre Adalet ve Kalkınma Partisi yüzde 38,5’lik oy oranıyla rakiplerini geride bırakarak ilk sırada yer aldı.

CHP YÜZDE 25,3, İYİ PARTİ YÜZDE 12,1 OY ALDI

Anketin sonuçlarına göre ana muhalefet partisi ve Millet İttifakı’nın ortaklarından Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) yüzde 25,3 oy alırken Millet İttifakı’nın bir diğer ortağı olan İyi Parti ise ankete göre yüzde 12,1 oy aldı.

MHP 9,9 OY ALDI

Cumhur İttifakı’nın ortaklarından Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ise ankette yüzde 9,9 oy aldı. HDP ise aldığı 9,2 oy oranıyla MHP’nin gerisinde yer aldı.

DEVA VE GELECEK PARTİLERİ YÜZDE 1’İN ÜZERİNE ÇIKTI

Yeni kurulan partilerden DEVA Partisi yüzde 1,7 oy alırken bir diğer yeni parti Gelecek ise yüzde 1,1 oy aldı. Ankete göre Saadet Partisi yüzde 0,7 alırken Memleket Partisi yüzde 0,6 oy alabildi. Yeniden Refah Partisi yüzde 0,4 oy toplarken Büyük Birlik Partisi (BBP) yüzde 0,3 oy aldı. Ankete göre diğer partilerin aldıkları oy oranı ise yüzde 0,2.

CUMHUR İTTİFAKI'NIN OY ORANI

Cumhur İttifakı'nın iki ortağı olan AK Parti ile MHP’nin toplam oy oranı ise yüzde 48,4 oldu.

DİĞER ANKET ŞİRKETLERİNE TEPKİ

AK Partili Mustafa Şen diğer anket şirketlerini araştırmalarına tepki gösterdi. “Birileri operasyon çekiyor. Zihinleri bulandırıyorlar” diyen AK Partili Şen, “Araştırmalarda şunu görüyorum; kararsızları yüzde 40 olarak belirtiyorlar. Böyle bir şey yok. Politize olmuş toplumda kararsız az olur. Bunu bilmiyorlar mı? Biliyorlar. AK Parti'yi yüzde 30'un altında göstermeleri için kararsızları çok gösteriyorlar” dedi.

Sadece bir araştırma yapmadığını ayda 3-4 tane araştırma yaptığını ya da yaptırdığını ve Cumhurbaşkanı’nın anketleri çok sıkı takip ettiğini belirten Şen, “Burada mevzu şu; gördüğümüz manzara burada bir tanesini kullanıyorsunuz. 37, 38, 39 küsuratlı rakamlarda görüyorum. 37 ile 39 arasında değişen bir tablo var." diye konuştu.

CHP’nin de yine aynı şekilde yüzde 24 ila yüzde 26 bandında göründüğünü belirten Şen, “Ama hiçbir yerde bunu sol tarafın da toplam seçmen sütununda olduğunu düşünelim hiçbir yerde kararsızı 10-15'in üzerinde görmüyorum. Yok öyle bir şey” dedi.

"AK PARTİ YÜZDE 30'UN ALTINA DÜŞMEDİ"

Bu anketin Ekim 2021 anketi olduğunu belirten Mustafa Şen, Kasım ayı anketinin şu anda saha olduğunu, birkaç tane daha araştırmanın devam ettiğini ve onların da sonuçlarını göreceklerini söyledi. Yeni gelişmelerin anketi etkileyebileceğini belirten Şen, “Burada şu söyleniyor "AK Parti 30'un altına düştü" bu yalandır. Peki, AK Parti hiç düşmedi mi? Düştü. Nereden bunu biliyorum? Çünkü ölçüyorum. Ama nereye düştü 38. Ama ben diyorum ki; bunun 37'lisini de gördüm 39'lusunu da gördüm. Ortadakini size veriyorum. AK Parti 42,5'ten buraya düştü ve bunun hesabını yapıyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın masasındaki son anketin sonuçları: AK Parti 38,5 oy aldı

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...