Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
21 Kasım 2016 13:27

Erdoğan'ın sözleri yankı buldu, 'Şanghay Beşlisi'ne Çin'den ilk yorum

Özbekistan ziyareti dönüşünde "Şanghay Beşlisi içerisinde Türkiye niye olmasın?" diyorum' ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Çin'den destek geldi.

Erdoğan'ın sözleri yankı buldu, 'Şanghay Beşlisi'ne Çin'den ilk yorum
çin, şanghay beşlisi,

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Benim için varsa, yoksa Avrupa Birliği' dememeli, mesela, 'Şanghay Beşlisi içerisinde Türkiye niye olmasın?' diyorum" sözlerine Rusya'nın ardından Çin'den de destek geldi.

"Türkiye'nin arzusuna büyük önem veriyoruz"

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Gıng Şuang, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Şanghay İşbirliği Örgütüne (ŞİÖ) ilişkin açıklamalarına yönelik, "Türkiye'nin ŞİÖ ile iş birliğini derinleştirme arzusuna büyük önem veriyoruz." dedi.

Gıng olağan basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ŞİÖ'ye katılımının düşünülebileceği yönündeki açıklamasının sorulması üzerine, Türkiye'nin Avrasya'da önemli bir ülke olduğunu belirterek, ŞİÖ'nün de önemli bir diyalog ortağı olduğunu vurguladı.

Çin'in, Türkiye'nin ŞİÖ ile iş birliğini derinleştirme arzusuna büyük önem verdiğini belirten Gıng, Pekin yönetiminin, üye ülkelerle örgütün hukuki yapısının düzenlenmesi konusunda çalışmak istediğini belirtti.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...