Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
22 Ocak 2014 22:50

Ergin, 'İlk kez siyaset MİT'i kontrol ediyor'

Adalet eski Bakanı ve Hatay Belediye Başkan adayı Sadullah Ergin, MİT'e ait TIR'ların Adana'da durdurulmasına ilişkin iddialara ilk kez cevap verdi.

Ergin, 'İlk kez siyaset MİT'i kontrol ediyor'
Hatay Belediye Başkan adayı, sadullah ergin, adalet eski bakanı, hatay,

Sadullah Ergin, "MİT siyasetin içine girmemiştir. İlk kez siyaset MİT'i kontrol etmeye başlamıştır. Siyaset ilk kez MİT ile bu oranda çalışmaya başlamıştır. Geçmişte MİT hükümetlerle doğrudan çalışmamıştır. Dolayısıyla siyaset, MİT'i olması gereken yere getirmiş ve alması gereken bilgileri MİT'ten talep etmiştir" dedi.Haber Türk'te gündeme ilişkin sorulara yanıt veren Sadullah Ergin, MİT'e ait TIR'ların Adana'da durdurulmasına ilişkin, "Bütün bu iddialar ispata muhtaç şeylerdir. Türkiye'nin kamu otoritesi kurumlarının çalışma mevzuatını gözden geçirmesi gerekiyor. Dünyada kurumlar arasında bu gibi çatışmayı göremezsiniz. Dünyada bu şekilde ortaya sunulmaz. Bilgilendirme fazlası var. MİT yasası şu an yetmiyor çok eski bir yasa" diye konuştu.
"İNSANLIĞIN BİTTİĞİ COĞRAFYA SURİYE"
Suriye'de çekilen işkence fotoğraflarına ilişkin Ergin, "Bu ateşin söndürülmesi gerekir dünya seyirci kalıyor. Vicdanların öldüğü yerdeyiz. İnsanlığın bittiği coğrafya Suriye" dedi.
"BİR ÇOK DARBE GİRİŞİMİNDEN BAŞBAKANLARIN HABERİ OLMAMIŞTIR"
'MİT'in siyasete girmesi' yönündeki bir soruya Ergin, "MİT siyasetin içine girmemiştir. İlk kez siyaset MİT'i kontrol etmeye başlamıştır. Siyaset ilk kez MİT ile bu oranda çalışmaya başlamıştır. Geçmişte MİT hükümetlerle doğrudan çalışmamıştır. MİT Türkiye'deki vesayet kurumları ile çalışmıştır. O vesayet kurumlarına hizmet etmiştir. Servis sunmuştur. Bir çok darbe, muhtıra girişiminden başbakanların, bakanların haberi olmamıştır. Oysa başbakana çalışan bir istihbarat kurumu. Dolayısıyla siyaset, MİT'i olması gereken yere getirmiş ve alması gereken bilgileri MİT'ten talep etmiştir. MİT daha önceden, sanki hükümetin üzerinde asker bürokrasi ile hükümet üzerindeki vesayet makamları ile çalışan MİT vardı hemen hemen 2010 yılına kadar" diye yanıt verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...