Tgrt Haber
04 Temmuz 2022 15:09 - Güncelleme : 04 Temmuz 2022 15:19

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Ermenistan ile normalleşmenin önündeki en büyük engeli açıkladı

Son dakika haberi: Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ermenistan ile normalleşme sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu, ilişkilerin normalleşmesinin önündeki en büyük engelin Ermenistan’da uygulanan baskı olduğunu söyledi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Ermenistan ile normalleşmenin önündeki en büyük engeli açıkladı
türkiye,ermenistan,mevlüt çavuşoğlu

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Avusturya Dışişleri Bakanı Alexander Schallenberg ve İçişleri Bakanı Gerhard Karner ile bir araya geldi.

İki ülkenin mevkidaşları ortak basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısında konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ermenistan ile normalleşme adımlarına ilişkin bir açıklama yaptı. Çavuşoğlu, "Ermenistan ile aramızdaki en büyük engel, ülkede uygulanan baskı" dedi.

ERMENİSTAN'LA NORMALLEŞME SÜRECİ

Ülkedeki baskı ortamının Ermenistan’ın normalleşme sürecinde cesur adım atmasının önünde engel olduğunu dile getiren Bakan Çavuşoğlu, “Yapıcı diyaloğumuzu devam ettirmek istiyoruz. Bundan sonraki görüşmeler niye Türkiye ve Ermenistan’da olmasın? Henüz Ermenistan buna hazır değil. İleride bu tür görüşmeler olabilir." dedi.

Bakan Çavuşoğlu, Türkiye ve Avusturya arasındaki ilişkilerin son dönemde ivme kazanmasından memnun olduklarını söyledi.

Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne üyeliğine ilişkin Avusturya’nın fikirlerinin farkında olduklarını belirten Çavuşoğlu: "Birbirimize karşı politikalar izlemememiz gerekiyor. Türkiye’nin Avusturya’daki seçimlerde malzeme edilmesinin ne anlamı var? Farklı düşünebiliriz ama bunu adeta düşmanlık içerecek şekilde ifade etmenin anlamı yok." diye konuştu.

TÜRKİYE İLE AVUSTURYA ARASINDA ORTAK MEKANİZMA

Basın toplantısında konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise "Türkiye ile Avusturya arasında, İngiltere, Almanya ve birçok ülke ile yürüttüğümüz, ortak mekanizma kurma kararı aldık." açıklamasında bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...