Tgrt Haber
14 Nisan 2022 10:42 - Güncelleme : 14 Nisan 2022 11:58

Davutoğlu ve Babacan'dan sonra bir eski AK Partili bakan daha parti kuruyor

Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan'dan sonra eski AK Partili bir bakan daha kendi partisini kurma kararı aldı. Eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, yeni parti için çalışmalara başladı. Şahin'in kurmaylarıyla ilk toplantısını gerçekleştirdiği öğrenildi.

Davutoğlu ve Babacan'dan sonra bir eski AK Partili bakan daha parti kuruyor

Türkiye'de 2018 seçimlerinden sonra uygulanan 50+1 sistemiyle birlikte siyaset arenasına pek çok yeni parti dahil oldu. AK Parti'den ayrılan Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan'dan sonra bir başka eski AK Partili bakan daha kendi partisini kurmak için kolları sıvadı.

GENEL MERKEZ BİNASI ARAYIŞINA GEÇTİ

Eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, kendi partisini kurmak için çalışmalara başladı. Şahin'in yeni partisi için Ankara'da merkez binası arayışında olduğu da iddia edildi.

İLK BULUŞMADAN GÖRÜNTÜ GELDİ

Şahin'in kurmayı planladığı partinin ikinci adamının eski DYP ve AK Parti Milletvekili Saffet Kaya olduğu ve partinin toplantı ve özel görüşmelerinin Kaya'nın ofisinde yapıldığı bildiriliyor.

İdris Naim Şahin'in partinin ikinci adamı olarak belirlediği eski AK Parti Milletvekili Saffet Kaya'nın ofisinde yapılan ilk görüşmeye Kayserili iş insanı İbrahim Çevik, Bursa'dan Dursun Akdağ ve Halil İbrahim Kara da katıldı.

Davutoğlu ve Babacan'dan sonra bir eski AK Partili bakan daha parti kuruyor

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ELEŞTİRMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart 2019 seçimleri öncesi Saadet Partisi'nden Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olan İdris Naim Şahin'i sert sözlerle eleştirip şu ifadeleri kullanmıştı:

"Duyduğuma göre maalesef paçasını terör örgütlerine kaptırdığı için davamıza maalesef aykırı düşen birisi utanmadan, sıkılmadan benim dostum olduğunu söyleyerek oy devşirmeye çalışıyormuş. Beraber yola çıkarsın ama yolda eğer arkadaşını satarsan o zaman Ordulu ona ne deneceğini çok iyi bilir.

Bu kişi Ordu’ya yapılan her işe de sahip çıkıyormuş. Sen kimsin ya? AK Parti’nin gücünü, imkanlarını, hizmetlerini kendilerine mal edenler en başta Ordu’ya, sizlere saygısızlık ediyor demektir. Bu şehre ne yapılmışsa altında sadece ve sadece AK Parti’nin ve onunla yol yürümeye devam eden kadroların imzası vardır. Gittiği her kapıdan kovulan bu taklacıya 31 Mart’ta öyle bir ders verin ki bir daha karşınıza çıkmaya yüz bulamasın. Aynı şekilde dava adamı olmak sıradanlanmak değildir, dava adamı olmak pazara kadar olmaz ölene kadar olur."

31 Mart seçimlerinde AK Parti yüzde 56,9 oy oranıyla birinci, Saadet Partisi yüzde 26,1'le ikinci parti olmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...