Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
01 Temmuz 2022 16:41 - Güncelleme : 01 Temmuz 2022 17:37

Eski Yunan Başbakan Çipras'tan Miçotakis'e ağır sözler: Ben olsam Madrid'den yaya dönerdim

Yunanistan'da NATO zirvesi sonrası kriz çıktı. Yunanistan'ın eski Başbakanı Çipras, Miçotakis’in Madrid'den büyük bir hezimet ile döndüğünü söyleyerek zehir zemberek sözler sarf etti: "Ben olsam Madrid'den yaya dönerdim."

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: OPEN TV
Çipras, hükümeti F-35 başvurusu nedeniyle de eleştirdi.
NATO zirvesi,Yunanistan,Miçotakis,Çipras
Çipras, hükümeti F-35 başvurusu nedeniyle de eleştirdi.

Yunanistan'ın ana muhalefet partisi Radikal Sol İttifakın (SYRIZA) lideri Aleksis Çipras, Madrid'de düzenlenen NATO Zirvesi'nde hükümetin başarısız bulduğunu ve zirvede Türkiye'ye tam destek verildiğini söyledi. ABD Başkanı Biden'ın Türkiye'ye F-16 satışına ilişkin olumlu yaklaşımını da Miçotakis hükümetinin başarısızlığı olarak nitelendiren Çipras, "Zirvede gördüklerimiz bizi endişelendirmeli. Konu, sadece F-16'ların satışı değil, Türkiye'ye verilen topyekun destek" dedi. 

BAŞARI ÖLÇÜNÜZ BU MU? HER YENİLGİSİ SONRASI SİLAHLANMA PROGRAMI 

Hükümetin zirvenin sonucundan memnun olduğuna ilişkin açıklamaları sert dille eleştiren Çipras, "Finlandiya ve İsveç'in Türkiye'ye uyguladığı silah ambargosu kaldırıldı diye mi memnunuz? Ölçeğimiz (Cumhurbaşkanı) Erdoğan'ın Rodos, Sakız ve Midilli'nin egemenliklerini gündeme getirmemesi mi? Yunan adalarının egemenliğini gündeme getirmedi diye memnun olduğumuzu söylememiz mümkün mü?" ifadelerini kullandı.

Başbakan Kiryakos Miçotakis'in yenilgiden yenilgiye koşan tehlikeli bir dış politika izlediğini belirten Çipras, Yunanistan'ın ABD'den F-35 almak için resmi başvuruda bulunmasına ilişkin, "Miçotakis, her yenilgilerini örtmek için bir silahlanma programı açıklıyor" ifadelerini kullandı. Çipras, Yunanistan'ı iflasın eşiğine getiren ekonomik krizi hatırlatarak, silahlanmanın maliyetine dikkat çekti. 

TURKAEGEAN TESCİLLENDİ, BU MU BAŞARINIZ? 

Çipras, zirveye ve Türkiye'nin Ege'deki turizm kampanyasında kullandığı "TurkAegean" tanımının Avrupa tarafından tescillenmesine ilişkin şunları kaydetti: "Acı bir diplomatik yenilgi yaşadık. Eğer ben Madrid'de başbakan olsaydım ve bu yaşansaydı ve aynı zamanda 'TurkAegean' tanımı Türkiye tarafından reklam markası olarak tescil edilmiş olsaydı Madrid'den yaya dönerdim."

AB UYURGEZER! BU GİDİŞLE KARNEYLE KARŞILAYACAĞIZ 

Avrupa Birliği'nin (AB) Ukrayna konusunda izlediği politikaya değinen Çipras, AB için "uçuruma ilerleyen uyurgezer" tanımını kullandı. Çipras, Rusya'ya uygulanan yaptırımların AB'yi zor duruma soktuğunu belirterek, "Karneyle elektrik tehlikesiyle karşılaşabiliriz" ifadesini kullandı. Miçotakis hükümetinin ekonomiyi de iyi yönetemediğine ve dış politikada ülkeyi tehlikeye sürüklediğine işaret eden Çipras, "Miçotakis, muhtemelen eylül ayında seçim planlıyor" dedi.

Kaynak: OPEN TV
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...