Tgrt Haber
24 Ağustos 2021 07:49

İletişim Başkanı Altun’dan yaptığı haberi silen BBC Türkçe'ye cevap

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun “BBC Türkçe’nin ‘Afganlara Türkiye’de mülteci merkezi kurulacağı’ şeklindeki yalan haberini silmesine ve özür dilemesine ilişkin” olarak sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaptı.

İletişim Başkanı Altun’dan yaptığı haberi silen BBC Türkçe'ye cevap
fahrettin altun,BBC Türkçe,afgan,mülteci,afgansitan

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun, “BBC Türkçe’nin ‘Afganlara Türkiye’de mülteci merkezi kurulacağı’ şeklindeki yalan haberini silmesine ve özür dilemesine ilişkin” olarak sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaptı.

ALTUN’DAN BBC TÜRKÇE’YE CEVAP

Altun, İngiltere Savunma Bakanı Wallace’ın “olmayan ifadeleri” üzerinden hükümetimize saldıranları üzecek bir haberimiz var! Başta BBC Türkçe olmak üzere bu yalanı dolaşıma sokan medya kuruluşları biz yalanlarını ortaya çıkarınca ilgili paylaşımlarını sildiler. Bu iyi, fakat… bu yalanın peşine takılıp milletimizi yalan ve yanlış bilgilerle meşgul edenler ne olacak? Yapmayın!" ifadelerini kullandı..

Altun, açıklamasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “yalan üzerine, karalama, iftira, itham üzerine siyaset yapılmaz. Siyaset hizmetle yapılır, planla yapılır, projeyle yapılır.” sözlerine atıfta bulunarak muhalefete "bir özür borcunuz var" diye seslendi.

NE OLMUŞTU?

İngiltere basını Afgan mülteciler için Türkiye ve Pakistan’da iltica başvuru merkezi kurulması konusunda plan yapıldığını iddia etmişti.

BBC ÖNCE HABER YAPTI SONRA ÖZÜR DİLEDİ

İngiliz basını, İngiliz Savunma Bakanı Ben Wallace'a atfen İngiltere'nin Türkiye'de Afgan mülteciler için kamp oluşturulacağı yönündeki haberlerini düzelterek özür diledi. BBC Türkçe'den yapılan açıklamada, dün yayınladıkları haberde "bir atıf hatası yapıldığı" belirtilerek, hem haberde, hem de başlıkta Wallace'a atfen "hükümetin Afgan mülteciler için Türkiye ve Pakistan'da işlem merkezleri kurulmasını" değerlendirdiği ifadelerine yer verildiği hatırlatıldı.

Açıklamada, "Bunun aslında İngiltere Savunma Bakanı'na ait ifadeler olmadığını, İngiltere Savunma Bakanlığına atfen, Türkiye ve Pakistan'ın da düşünüldüğüne ilişkin bir niyet beyanı olarak Guardian ve Mail on Sunday gazetelerinde yer almış bir bilgi olduğunu, haberde ise sehven bakana atfen aktarıldığını belirtiriz." denildi. Bu "sorunun bir atıf hatasından kaynaklandığı" kaydedilen açıklamada, "Bu nedenle okuyucularımızdan/izleyicilerimizden özür dileriz." ifadesine yer verildi.

Dışişleri Bakanlığın İngiliz basınında çıkan haberler yalanlayarak tepki göstermişti. 

 “HABERLER GERÇEĞİ YANSITMAMAKTADIR”

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtilerek, “Bugüne kadar hiçbir ülkeden tarafımıza iletilmiş bu yönde resmi bir talep bulunmamaktadır. Bu yönde bir talep iletilse dahi, bunu kabul etmemiz mümkün değildir.” İfadelerine yer verilmişti.

BİR TEPKİ DE İLETİŞİM BAŞKANI ALTUN’DAN

Dışişleri’nin açıklamasının ardından Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yaparak iddialara tepki gösterdi. Haberlerin gerçeği yansıtmadığı ifade eden Altun, muhalefetin makaleyi bile okumadan eleştiri yağmuruna tutttuğunu belirterek "Dışişleri Bakanlığımız hızla açıklama yaptı ve söylenenlerin gerçeği yansıtmadığını ortaya koydu. Fakat ne yazık ki muhalefet yalan ve iftirada ısrar etmekten vazgeçmedi. Bir kere de biz ifade edelim, böyle bir talep yok, talep gelse dahi bunu asla kabul etmeyiz." şeklinde konuşmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...