Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
11 Ağustos 2022 18:42 - Güncelleme : 11 Ağustos 2022 18:58

Fahrettin Altun'dan YİK toplantısı sonrası önemli açıklama: Avrupa'nın Türkiye'ye karşı tutumuna eleştiri

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, YİK toplantısı sonrası önemli açıklamalarda bulundu. Toplantı sonrası yapılan yazılı açıklamada, "Kurul üyeleri, yurt dışında ve özellikle de Avrupa’da Türkiye aleyhinde yürütülen propagandalar ile bunlara karşı alınacak tedbirler konusunda istişarelerde bulunmuşlardır" denildi.

Editör: Deniz Çağıl / Kaynak: TGRT Haber
Fahrettin Altun'dan YİK toplantısı sonrası önemli açıklama: Avrupa'nın Türkiye'ye karşı tutumuna eleştiri
YİK,Fahrettin Altun

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde toplanan Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Toplantısı'nın ardından İletişim Başkanı Fahrettin Altun ele alınan konulara dair yazılı bir açıklama yaptı.

PROPAGANDALARA KARŞI ALINACAK TEDBİRLER

Toplantı sonrası yapılan yazılı açıklamada, "Kurul üyeleri, yurt dışında ve özellikle de Avrupa’da Türkiye aleyhinde yürütülen propagandalar ile bunlara karşı alınacak tedbirler konusunda istişarelerde bulunmuşlardır" denildi.

AVRUPA'NIN TÜRKİYE'YE KARŞI TUTUMU ELEŞTİRİLDİ

AB üyelik sürecinde terörle mücadele ve sığınmacı konularına da değinilirken "Avrupa'nın Türkiye'ye karşı sergilediği tutarsız, haksız, adaletsiz ve riyakâr tutuma işaret etmişlerdir" ifadelerine yer verildi.

YİK toplantısı sonrası yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Sayın Cumhurbaşkanımız toplantıda, Avrupa'daki ülkemiz aleyhtarı siyasi ve sosyal alerjinin çok derin tarihi kökleri olduğunu belirterek, Avrupa'nın etnik ve dini fanatizmini demokrasi, insan hakları, özgürlükler gibi kavramların arkasına saklanarak sergilediğini dile getirmiştir.

Kurul üyeleri, yurt dışında ve özellikle de Avrupa'da Türkiye aleyhinde yürütülen propagandalar ile bunlara karşı alınacak tedbirler konusunda istişarelerde bulunmuşlardır.

Kurul üyeleri, Avrupa Birliği üyelik sürecinden terörle mücadele ve sığınmacı konularına, Avrupa'nın Türkiye'ye karşı sergilediği tutarsız, haksız, adaletsiz ve riyakâr tutuma işaret etmişlerdir."

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...