Tgrt Haber
13 Kasım 2021 07:10

Fezlekesi Meclis’te: Türkkan için yolun sonu görünüyor

Şehit ağabeyine küfreden Lütfü Türkkan’ın dokunulmazlığı kalkarsa 2-3 yıl hapisle yargılanacak. Ceza alırsa vekilliği de düşecek

Fezlekesi Meclis’te: Türkkan için yolun sonu görünüyor
lütfü türkkan,fezleke,meclis,şehit,iyi parti,tbmm

Bingöl'de şehit ağabeyi Tahir Gümren'e küfreden İyi Parti Milletvekili Lütfü Türkkan’ın dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin fezleke jet hızıyla TBMM Başkanlığına sunuldu. Küfürbaz Türkkan, dokunulmazlığı kalkarsa 2 yıl 3 ay hapisle yargılanacak. Ceza alırsa vekilliği de düşecek.

Edinilen bilgilere göre önceki gün Adalet Bakanlığı’na gönderilen fezleke jet hızıyla önce Cumhurbaşkanlığına, hemen ardından da dün öğlen saatlerinde TBMM Başkanlığına ulaştırıldı. Türkkan’ın ‘Yasama Dokunulmazlığının Kaldırılması Hakkında Cumhurbaşkanlığı Tezkeresi’ Meclis Başkanlığı tarafından Anayasa-Adalet Karma Komisyonuna havale edildi. AK Parti kaynakları, Türkkan’ın dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin sürecin uzamayacağını, kısa süre içinde karma komisyonun toplanarak karar alacağını dile getirdi. AK Parti kurmayları, “Meclis’e gelen dokunulmazlıkların kaldırılması fezlekeleri çoğu zaman dönem sonuna bırakılır. Ancak Türkkan’la ilgili fezleke bekletilmeden gereği yapılacak. Cumhur İttifakı olarak Türkkan’ın dokunulmazlığının kaldırılması yönünde hareket edeceğiz” dedi.

İKİ YILDAN FAZLA CEZA ALABİLİR

Karma komisyonun Türkkan’la ilgili hazırlayacağı rapor yine hızlı bir şekilde Meclis Genel Kurulunun gündemine alınacak. Genel Kurul’da yapılacak oylamada, dokunulmazlığının kaldırılması yönünde karar çıkarsa, Türkkan’ın yargılama süreci başlayacak. Türkkan, ‘Hakaret’ ve ‘Etkili eylem’ suçlarını düzenleyen Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 125’inci maddesinden yargılanacak. Bu maddeye göre, bir kimseye onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte somut bir fiil veya olgu isnat eden veya sövmek suretiyle bir kimsenin onur, şeref ve saygınlığına saldıran kişi, üç aydan iki yıla kadar hapis veya adli para cezası ile cezalandırılıyor. Hakaretin alenen işlenmesi hâlinde ceza altıda biri oranında artırılıyor. Yargılama sonucunda, Türkkan’a bu maddeye göre 2 yıl 3 ay hapis cezası verilmesi mümkün olacak. Bir yılın üstünde hapis cezası alır ve bu ceza kesinleşirse, kesinleşmiş yargı kararı TBMM Genel Kuruluna sunulacak ve Anayasa’ya göre Türkkan’ın milletvekilliği düşürülecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...