Tgrt Haber
17 Ağustos 2021 06:50

MHP’nin teklifi: Fonlanan medya afişe edilsin

MHP’li Halil Öztürk, yabancı kaynaklardan fonlanan medya organlarına ilişkin düzenlemeler içeren kanun teklifini TBMM’ye sundu. MHP'nin 7 maddelik kanun teklifi, yabancılar tarafından fonlanan medya kuruluşlarının ifşa edilmesini öngörüyor

MHP’nin teklifi: Fonlanan medya afişe edilsin
MHP,,medya,,fon,

MHP’li Halil Öztürk, yabancı kaynaklardan fonlanan medya organlarına ilişkin düzenlemeler içeren kanun teklifini TBMM’ye sundu.

Teklife göre, bir yabancı merkez temsilcisi olarak internet ve sosyal medya mecraları dâhil olmak üzere herhangi bir kitle iletişim mecrasında habercilik, yayıncılık, yorumculuk ve benzeri bilgi aktarımı faaliyetlerinde bulunmak isteyenlere “tescil” zorunluluğu getirilecek. Yabancı merkez temsilcisi kabul edilenler, faaliyetlerini yabancı fonlar vasıtasıyla gerçekleştirdiğini açık ve anlaşılır biçimde beyan etmek zorunlu olacak.

Teklife aykırı hareket edenler hakkında cezai müeyyideler öngörülüyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...