Tgrt Haber
24 Kasım 2021 23:57

Fransa’da göçmen teknesi faciası! Ölü sayısı yükseliyor

Fransa’dan İngiltere’ye gitmek üzere yola çıkan ve Manş Denizi’nde batan göçmen teknesinde hayatını kaybedenlerin sayısı 31’e yükseldi.

Fransa’da göçmen teknesi faciası! Ölü sayısı yükseliyor
Fransa,göçmen,

Fransa’nın kuzeyindeki Pas-de-Calais bölgesinden İngiltere’ye gitmek üzere yola çıkarak Manş Denizinde batan göçmen teknesindeki can kaybı artıyor. Tekne faciasının yaşandığı yere giden Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin aralarında 5 kadın ve 1 kız çocuğunun da bulunduğu 31 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Olayla doğrudan bağlantılı 4 kaçakçının yakalandığını belirten Darmanin, "Bu dram, gördüğümüz en büyük trajedi" ifadelerini kullandı.

MACRON AB’Yİ ACİL TOPLANTIYA ÇAĞIRDI

Elysee tarafından yapılan açıklamaya göre Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ise Manş Denizindeki insanlık dramına yönelik, "Fransa, Manş’ın mezarlığa dönüşmesine izin vermeyecek" ifadelerini kullanarak olaydan sorumlu olanların bulunacağı ve mahkum edilmeleri için her şeyin yapılacağına dair güvence verdi. Macron, Avrupalı mevkidaşlarından Avrupa Birliği Sınır Koruma Ajansının (Frontex), birliğin dış sınırlarındaki kaynaklarını derhal güçlendirmelerini talep etti ve göç sorunuyla ilgilenen Avrupalı bakanları acil bir toplantıya çağırdı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...