Tgrt Haber
18 May 2022 11:54 - Güncelleme : 18 May 2022 12:30

Son dakika! Fuat Oktay'dan CHP'ye Atatürk Havalimanı tepkisi: İlk çağda yaşıyorlar

Son dakika haberi: Atatürk Havalimanı'na yapılacak olan Millet Bahçesi'ne karşı çıkan muhalefete sert sözlerle yüklenen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Biz; uzay çalışmaları, veri madenciliği, 10 Unicorn hedefi diyoruz, muhalefet hala kafa olarak ilk çağda yaşıyor" dedi.

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
Son dakika! Fuat Oktay'dan CHP'ye Atatürk Havalimanı tepkisi: İlk çağda yaşıyorlar
Atatürk Havalimanı,Millet Bahçesi,Fuat Oktay,Muhalefet,CHP

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Atatürk Havalimanı arazisine Millet Bahçesi yapılacak olmasını eleştirip, yatırımcı ve müteahhitlere projede yer almamaları için gözdağı vermesine tepkiler sürüyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan sonra Kılıçdaroğlu'na bir tepki de Cumhurbaşkanlığından geldi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 'Millet Bahçesi' projesine karşı çıkan muhalefete sert sözlerle yüklendi.

ATATÜRK HAVALİMANI TARTIŞMASI

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun Atatürk Havalimanı alanına yapılacak olan millet bahçesi hakkındaki sözlerine de atıfta bulunan Fuat Oktay, “Atatürk Havalimanı yeri bir yeşil koridora dönüştürülüp milletin kullanımına sunulacak diye yaygara kopartıyorlar. Yani bu defa da niye ağaç dikip yeşil koridor oluşturuyorsunuz diye ‘istemezük’ diyorlar. Dertleri her zaman olduğu gibi ağaç değil. Her zamanki tek taraflı hezeyanları. Daha yeni Beşiktaş'ta 100'den fazla asırlık çınarı acımadan kesip atan bunlar değil mi? Hani sizin genel başkanınız Atatürk Havalimanı'nın olduğu alanı kültür projesi yapmayı önermemiş miydi? İki yanlış bir doğru etmiyor. Bizim doğrumuz milletin ihtiyacından, faydasından yanadır. Atatürk Havalimanı'nda Türkiye'deki en büyük millet bahçemizi yapacak ve İstanbul'umuza kazandıracağız. Fuar merkeziyle, gençlik merkeziyle, kütüphanesi ve sosyal alanlarıyla dört dörtlük bir yeşil alan oluşturacağız. Laf değil iş üretmeye devam edeceğiz. Teknolojide, tarımda, enerjide, ulaştırma ve altyapıda tüm alanlarda yerli milli projelerimizi sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

'YEŞİL DÖNÜŞÜME ÖNCELİK VERİYORUZ'

Geleceğin Türkiye’si için geleceğin teknolojilerinde öncü olmaya hazırlandıklarını vurgulayan Oktay, “Hiper bağlantılı dünyada gerçekle sanalın entegrasyonu, kuantum hesaplama yöntemlerinin yaklaşan çığır açıcı etkileri, siber savaş riskleri, yeşil hidrojen teknolojileri, internet yönetişimi, silikonun ötesi, çip endüstrisi için yeni malzemeler, uzay teknolojilerinde küresel yarış ve yenilikçi teknolojilerin sağlık alanına etkileri, gündemimizde yer alan veya alması gereken konulardan sadece birkaçı. İklim değişikliğiyle mücadelede eko-verimlilik ve katma değeri yüksek yeşil ürünler, gelecek için teknoloji perspektifinden önem verdiğimiz alanlar arasında. Üreticimizin yeşil kalkınma devrimine uyum sağlaması için kamu-üniversite-sanayi işbirliklerini destekliyoruz. Özellikle hem karbon emisyonu açısından ön plana çıkan hem de kritik sektörlere girdi sağlayan çimento, gübre, kimyasallar, demir-çelik ve alüminyum sektörlerine yeşil dönüşüm için öncelik veriyoruz. Böylece karbon ayak izini azaltacak, aynı zamanda sanayide sürdürülebilir verimlilik artışını sağlamış olacağız” açıklamasında bulundu.

ABD'YE YUNANİSTAN TEPKİSİ: TİYATRO İZLEDİK

Türkiye’nin iç politikanın yanı sıra dış politikada da inandığı değerleri savunmaya devam edeceğinin altını çizen Oktay, Amerika Birleşik Devletleri Kongresi’nde Yunanistan Başbakanı’nın KKTC hakkındaki sözlerinin ayakta alkışlanmasına değinerek, “Hem iç politikada hem de dış politikada inandığımız değerleri savunmaya devam edeceğiz. Müttefik dediğimiz ABD Kongresi'nde Türkiye ve KKTC ile ilgili sergilenen tiyatroyu izlediniz. Kıbrıs'ta iki devletli çözüme karşı çıkan Yunanistan Başbakanı'nı ayakta alkışlıyorlar. Adada sanki Kıbrıs Türkleri yokmuş gibi davranılması ibret verici bir durumdur. Rum-Yunan ikilisinin çözüme hiçbir katkı sunmayan şovlarıyla harcanacak vakit yok. Gerçekleri görüyor ve herkese de gösteriyoruz. Kıbrıs'ta egemen eşitlik temelinde iki devletli çözümü savunmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...