Tgrt Haber
31 Ağustos 2021 12:28

Fuat Uğur'dan çarpıcı yorum: Akşener’in Fatih benzetmesi ancak mizahın şakası olur

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu Fatih Sultan Mehmed'e, AK Parti’yi ise Bizans’a benzetmesine tepki yağdı. Gazeteci yazar Fuat Uğur, Alparslan, Fatih Sultan Mehmed, Atatürk, Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında İmamoğlu’nun adının zikredilmesinin ancak mizahla açıklanabileceğini söyledi.

Fuat Uğur'dan çarpıcı yorum: Akşener’in Fatih benzetmesi ancak mizahın şakası olur
İyi Parti,Meral Akşener,Fatih Sultan Mehmed

TGRT HABER 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu Fatih Sultan Mehmed'e AK Parti’yi ise Haçlılara, Bizans’a benzetmesi tepkilere neden oldu. İBB'nin 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlaması sebebiyle Yenikapı'da düzenlediği etkinliğe katılan Akşener, yaptığı konuşmada “Ekrem İmamoğlu ‘Bizans’a rağmen, Haçlılara rağmen ya İstanbul beni alır ya da beni İstanbul alır’ dedi ve aldı” şeklinde ifadeler kullanmıştı. TGRT Haber’de Bilmedikleriniz Programına katılan Türkiye Gazetesi yazarı Fuat Uğur, Akşener’in benzetmesinin ancak mizahla açıklanabileceğini söyledi. 

ANCAK ŞAKA OLABİLİR

Daha önce İmamoğlu’nu Mustafa Kemal Atatürk’e benzettiklerini hatırlatan Uğur, “Malazgirt Savaşı ile Türklere Anadolu’nun kapılarını açan Alparslan, ardından Avrupa’nın kapılarını açan Fatih Sultan Mehmed, akabinde Türkiye Cumhuriyetini kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bugün ise bu liderlerin devamı olarak Recep Tayyip Erdoğan var. Bu lider isimlerini sıraya koyduğunuzda Ekrem İmamoğlu gibi mizah unsuru haline gelmiş bir belediye başkanının Fatih Sultan Mehmed’e benzetilmesi ancak şaka olabilir” şeklinde konuştu. 

Fuat Uğur'dan çarpıcı yorum: Akşener’in Fatih benzetmesi ancak mizahın şakası olur

‘ZULÜM 1453’TE BAŞLADI’ YAZANLAR MEMNUN OLMAYACAK

Akşener’in daha önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı eski İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’ya benzettiğine dikkat çeken Uğur, “Fatih Sultan Mehmed’in özelliklerini İmamoğlu’na yüklemek dünyanın en büyük gafıdır. İmamoğlu’nu destekleyen kitle, Gezi olaylarında ‘Zulüm 1453’te başladı’ diye yazdı. Bu kitle, Akşener’in bu benzetmesinden hoşnut kalmayacaktır. İmamoğlu’nun kendisi de hoşnut kalmayacaktır” dedi. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...