Tgrt Haber
29 Temmuz 2022 07:57 - Güncelleme : 29 Temmuz 2022 08:07

Gelecek Partisi’nden Kılıçdaroğlu’nun adaylığına yeşil ışık: Masadan kimsenin itirazı olmaz

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Feramuz Üstün, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığı adaylığına yeşil ışık yaktı. Üstün, CHP liderinin aday olması durumunda kimsenin buna karşı olmayacağını ifade etti.

Gelecek Partisi’nden Kılıçdaroğlu’nun adaylığına yeşil ışık: Masadan kimsenin itirazı olmaz
Kemal Kılıçdaroğlu,chp

2023 yılında yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimin öncesinde siyasi kulisler iyice hareketlendi. 1 yıldan az kalan seçimlerde Cumhur İttifakı’nın adayı Cumhurbaşkanı Erdoğan olurken muhalefette ise isim belirsizliği sürüyor. 6 muhalefet partisinin oluşturduğu masada ilkeler belirlense de bu ilkelere uyduklarını düşündükleri ismi bir türlü açıklamadılar. Muhalefetteki bu belirsizlik seçmenin de kafasını karıştırırken masanın en güçlü cumhurbaşkanı adayı ise CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu olarak ortaya çıkıyor.

GELECEK DE ‘KILIÇDAROĞLU’ DEDİ

Yaptığı mitingler ve söylemleri ile adaylığı istediği sıkça dile getiren Kılıçdaroğlu’na bir destek de masadan geldi. Gelecek Partisi Feramuz Üstün,  önümüzdeki seçimlerden sonraki seçimlerin partilerin birbirleriyle yarışacağı bir seçim olacağının altını çizerek, “Kimsenin nefis yapmayacağı bir durum olacak” dedi.

“KILIÇDAROĞLU’NUN EMEKLERİNİ TÜM TOPLUM BİLİYOR”

Üstün, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adayı olmasıyla ilgili görüşlerini aktardı. Kılıçdaroğlu’nun emeklerini tüm toplumun bildiğini vurgulayan Üstün, “Özellikle Ankara, İstanbul seçimleri, İYİ Parti’nin seçimlere girmesinden biliyoruz. Şu andaki diyalogları ile ilgili de biliyoruz. Çıkıp 28 Şubat ile sıkıntılar varken özeleştiride bulunması kıymetli değil mi?” dedi.

“MASADAN İTİRAZ OLMAZ”

Üstün, Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem için bir araya gelen altı muhalefet partisinin kararı ile Kılıçdaroğlu’nun aday olması durumunda kimsenin bir itirazı olmayacağını dile getirdi. Adayın aklı ve niteliklerine vurgu yapan Üstün, “Ortak aday olarak verilirse asla kimse kimse karşı çıkmaz. Masada hiçbir problem olacağını düşünmüyorum” dedi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Cemal Süreyya 29 Temmuz 2022 10:05

Kılıçtaroğlu aday; RTE Cumhurbaşkanı ????

Sonraki Haber Yükleniyor...