Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
27 Şubat 2016 13:56

Genel Kurul’da AK Parti-HDP gerginliği

2016 yılı Bütçe Kanun Tasarısı görüşmeleri devam ediyor.

Genel Kurul’da AK Parti-HDP gerginliği
ak parti, Bütçe Kanun Tasarısı, Genel Kurul, Hdp

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda 2016 yılı Bütçe Kanun Tasarısı görüşmeleri devam ediyor. Genel Kurulda bugün Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve bağlı kurumların bütçesi görüşüldü. Genel Kurul görüşmeleri sırasında AK Partili ve HDP’li vekiller arasında tartışma yaşandı.
HDP Kars Milletvekili Ayhan Bilgen konuşmasında, "Müminler, bütün görüşleri dinler, en güzelini amel ederler. Münafıklar ise seslerini yükseltirler ki, bağırırlar ki, başkasının sesi çıkmasın" ifadelerini kullandı.
AK Parti Milletvekili Metin Metiner de yerinden Bilgen’e tepki gösterdi.
Bilgen, Uludere olayının hâlâ aydınlanmadığını belirtirken, Metiner, Uludere’de çocukların HDP’liler tarafından katledildiğini söyledi.
Alt komisyon önerisinin reddedildiğini söyleyen Bilgen, kendi hayatlarının çok değerli fakat orada yaşayan insanların, güvenlik görevlilerinin hayatının sanki değersiz olduğunu ifade etti.
Bilgen konuşması bittikten sonra TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın’dan ek süre talebinde bulundu. Aydın’da grupların anlaştığını söyleyerek, bu talebi yerine getirmedi. Bunun üzerine HDP’li milletvekilleri Başkanvekili Aydın’a ek süre verilmesine ilişkin uyarı yaptı.
Bilgen’in konuşmasından sonra AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı söz aldı. Bu arada HDP Muş Milletvekili Ahmet Yıldırım oturduğu sıraya vurdu. Bostancı, kaset konusu üzerinden kendilerine ahlak dersi vermek istediklerini belirterek, "Ahlak sadece başkalarına söylenebilecek bir şey değildir, size de yükümlülük getirir. En kolayı başkalarına ahlak dersi vermektir. Hırsızlık meselesi, dünyanın en kolay dedikodu ve söylenti tarzı. Bu konulara ilişkin İtiraf Muhaberatı ilişkisi içinde polemikçi üslup içinde değil, hukuk temeline bakmak lazım" ifadelerini kullandı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...