Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
02 Nisan 2014 10:15

Gökçek, 'Suç duyurusunda bulunuyorum'

Gökçek, 'Gayeleri Türkiye'yi karıştırmak. Bunun direkt olarak sorumlusu buradan savcılara da suç duyurunda bulunuyorum' dedi.

Gökçek, 'Suç duyurusunda bulunuyorum'
melih gökçek, türkiye'yi karıştırmak, suç duyurusu,

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz ve AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan ile AK Parti Ankara İl Başkanlığında basın toplantısı düzenledi. Seçim sonuçlarına göre, 32 bin 97 oy farkıyla Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazandıklarını belirten Gökçek, tüm partilerin güçlü olduklarına inandıkları yerlerde belli itirazları yaptığını, kendilerinin de itirazda bulunduklarını bildirdi. Kendi itirazlarının hiçbir zaman kullanılan oylar için olmadığını birleştirme tutanaklarındaki maddi hatalara yönelik olduğunu ifade eden Gökçek, şöyle konuştu:
"Örneğin Melih Gökçek'in oyu o sandıkta 200 çıkmış. Bizim 200 oyumuz yandaki Yurt Partisine yazılmış bizim ki boş bırakılmış veya Cumhuriyet Halk Partisinin bazı oyları fazla yazılmış. Biz bunları hepsini dökerek çalıştık. Bu maddi hataları bulduk, bu maddi hatalar neticesinde, inşallah 10 bin civarında daha oyumuz artacak 40 bini de aşacak. Bunlar çok net rakamlar. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim: bu maddi hataları seçim kurulları gördüklerinde anında düzeltiyorlar. Çünkü bu hata bize ait bir hata değil, sandıkta yapılan bir hata da değil. Kuruldaki yazımda doğan bir hata, bu hataları arkadaşlarımız düzelttiriyorlar. Bunun neticesinde de inşallah 40 bini aşacağız."
Ankara'daki seçimler için yaptığı tahminlere de değinen Gökçek, kendisinin yüzde 50, CHP'nin adayı Mansur Yavaş'ın ise yüzde 39 oranında oy alacağı tahmininde bulunduğunu anımsattı. Ankara'da 124 bin oyun iptal edildiğine dikkati çeken Gökçek, iptal edilen oylardan 90 ila 100 binin AK Parti'nin oyları olduğu iddiasında bulundu. Gökçek, 30 bin oyun yüzde 1'lik bir oy oranına denk geldiğini ifade ederek, 90 bin oya karşılık gelen yüzde 3'ün kendilerine ilave edilmesiyle oy oranlarının yüzde 48'e yükseleceğini, CHP'nin oyunun ise 3 puan düşerek yüzde 41'e düşeceğini, böylece artı eksi 2 hata payıyla seçimin sonucunu bildiğini söyledi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP milletvekilleri ve Mansur Yavaş'ın insanları tahrik ettiğini ve sokağa döktüğünü savunan Gökçek, şunları kaydetti:
"Ben İstanbul ve Ankara sokaklarında tamamen hadiseler çıkartacaklarını ifade etmiştim. Bugün özellikle İstanbul'da Sarıgül'ün yapmış olduğu basın toplantısındaki tahrikler de aynı iddiamızı doğruluyor. Ankara'da seçim kurulları üzerinde çok ciddi baskı kurulmak isteniyor. Yenimahalle olsun, Keçiören olsun, Çankaya seçim kurulları ile yüksek seçim kurulu önünde devamlı olarak nümayiş yaptırılıyor ve tweet'lerle toplanılması tavsiye ediliyor. Dünden itibaren Mansur Yavaş yaptığı yazılı beyanlarla o tahrik çok net ortaya çıktı. Çok enteresan tahrikler yaptı. (Mansur Yavaş'ın attığı tweet'lerin çıktısını göstererek) nasıl tahrik mekanizmasını işlettiğini çok net göreceksiniz. Bu olayların kesinlikle ve kesinlikle iki sorumlusu vardır: birincisi Kılıçdaroğlu ve milletvekilleri, ikincisi de Mansur Yavaş'ın kendisi. Ankara'da çıkacak tüm olaylardan direkt olarak Cumhuriyet Halk Partisi sorumludur. Bu arada özellikle cemaat mensubu olan kişiler de yurtlara talimat vermekte, o çocukları da şu saatlerde sokağa salmak üzereler. O konudaki bilgilerde bizzat içeriden yurtlardan bana bile söyleyenler oldu. Bizim sokağa çıkmamız isteniyor deniyor."
Gökçek, CHP'nin seçimlerden ciddi bir mağlubiyetle çıktığını, umudunu Türkiye'de karışıklık çıkartmak ve sokakların altını üstüne getirmeye bağladığını ileri sürerek şöyle devam etti: "Bu olayların biteceğini sanmıyorum. Berkin'in ölümünden sonra sokağa döküldü marjinal gruplar. Bu gruplar sokağa döküldükten sonra bir anda Kılıçdaroğlu başta olmak üzere baronlardan gelen talimatla 'Derhal sokaklardan çekilin. Bunlar bizim partinin aleyhine olacak. Derhal sokaklardan çekilin' denildi. Bıçakla kesilir gibi küt diye bir günde kesildi. Halbuki Gezi Olayları'nda kesilmiş miydi? Hayır. Bu açık ve net bunun tek elden idare edildiğini, tek merkezden idare edildiğini çok net olarak ortaya koyuyor. Şu anda da sokağa çıkmak için aynı talimat verilmiş bulunuyor. Gayeleri Türkiye'yi karıştırmak ve Türkiye'nin altını üstüne getirmek ve bunun direkt olarak da sorumlusu buradan savcılara da suç duyurunda bulunuyorum: bizzat genel başkanları Sayın Kılıçdaroğlu ile Sayın Mansur Yavaş'tır. Ya olayları önlerler ya da bunların kışkırtıcısı olarak yarın adalet önünde hesap vermeye hazır olurlar. İnsanları tahrik etmenin alemi yok."
Gökçek, bir basın mensubunun seçimin ardından CHP'de bazı tartışmaların yaşandığı yönündeki bir sorusu üzerine, "Kılıçdaroğlu'nun artık bileti kesildi. Kesinlikle onu değiştireceğiz" ifadesini kullandı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kapusuz da seçime katılımın yüksek olduğunu ve milletin tercihini AK Parti'den yana kullandığını söyledi. Seçimlerin sonuçlarına yapılan bazı itirazlara anlam veremediklerini ifade eden Kapusuz, muhalefet partilerinin aldıkları sonuçlar üzerine istifa etmeleri yerine başka hedefler göstererek suçlu aradıklarını söyledi. Yerel seçimlerde seçmenlerin oylarını TC kimlik numaralarıyla kullandığına dikkati çeken Kapusuz, bu yolla usulsüz oy kullanılmasının önüne geçildiğini de vurguladı.  Ankara İl Başkanı Alparslan ise tüm sandık sonuç tutanaklarının ellerinde olduğunu, sonuçları hesapladıklarını ve seçimi kazandıklarını bir kez daha gördüklerini bildirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...