Tgrt Haber
03 May 2014 08:20

Gül, 'Güven ve istikrar olursa bir ülkede gelecek parlak olur'

Gül, 'Güven ve istikrar olursa bir ülkede gelecek parlak olur. Öngörülebilir olursa bir ülke gelecek hep parlak olur' dedi.

Gül, 'Güven ve istikrar olursa bir ülkede gelecek parlak olur'
cumhurbaşkanı, abdullah gül, gül'den açıklama,

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, onuruna Dedeman Otelde akşam yemeği verildi. Yemeğe şehit yakınları, gazilerin yanı sıra şehrin ileri gelenleri katıldı. Yemekte konuşan Gül, salonda bulunanları Zonguldak'ın temsilcileri olduğunu ve beraber olmaktan mutluluk duyduğunu kaydederek kente, siyasette bulunduğu süre içinde milletvekili ve bakan olarak geldiğini, cumhurbaşkanı olarak ilk defa ziyaret ettiğini söyledi. Gül, cumhurbaşkanı olarak bütün illeri ziyaret etmeyi göreve seçildiğinde planladığını dile getirerek "Cumhurbaşkanı ziyareti illerimizde bir heyecan birlik ve dayanışma oluşturur. Bu vesile ile ben de düşüncelerimi ifade ederim gelecekle ilgili" diye konuştu. Zonguldak'ın Karadeniz'in en güzel illerinden biri olduğunu, sadece toprağının üstünün değil altının da çok zengin olduğuna vurgu yapan Gül, "Tabii ki toprağın altı denilince madenler ve esasta kömür gelmektedir. Onun için geldiğimiz andan beri en çok duyduğum şey emeğin başkenti" ifadesini kullandı.  
Gül, Zonguldak'ın kömürü ile demir ve çelik sektörünü destekleyen bir il olduğuna işaret ederek Türkiye'de ayrı bir yeri bulunduğunu anlattı. Gül, doğudan batıya kadar bütün illerin herkese ait olduğunu ve gittiği illerin özelliklerini öne çıkarttığını dile getirerek burada gördüklerinin Türkiye'nin diğer illerinde bulunmadığına vurgu yaptı.
Kentin, devlet, siyaset, kültür, bilim adamı ve sanatçıları bünyesinden çıkarttığına değinen Gül, şunları kaydetti: "Hepimiz ülkemizin, şehirlerimizin kıymetini bilmemiz gerekir. Hepimizin enerjisi şehirlerimizin, ülkemizin, memleketimizin geleceğini daha iyi yapmakla ilgili. Bir süre önce mahalli seçimler oldu ve gayet huzur içinde bu seçimleri gerçekleştirdik. Önümüzde başka seçimlerde söz konusu olacak. Çok şükür ki Türkiye demokrasinin temel ilkelerini gerçekleştirmiş, temel hak ve hürriyetleri gerçekleştirmiş, hatta AB ile bütünleşme yolunda önemli mesafeler alan ve bu doğrultuda eksikliklerinin farkında olan ve bu eksikliklerini giderme yolunda iradesi olan bir ülke. Çoğulculuğun bir gerçeği, farklı siyasi partiler, farklı düşünceler... Buna saygı olacak ki, herkes kendisini hür hissedecek. Ama bunu eğer demokrasinin beraber yaşama, birbirine saygı gösterme ilkelerinin ötesine geçirirsek, o zaman tabii ki enerjilerimizi boşa harcamaya başlarız ve enerjilerimizden sinerji doğmaz. Halbuki bizim ihtiyacımız mevcut enerjilerimizden sinerji doğurmak ve memleketin eksikliklerini demokratik, ekonomik ve diğer alanlarda gidererek ileriye taşımaktır."
Gül, Türkiye'nin orta gelirli bir ülke olduğunu ve son yıl içinde yapılan çok köklü reformlarda bunun da üzerine çıkıldığına vurgu yaparak önemli olanın Türkiye'yi onun da üzerine çıkartarak geliri yüksek olan ülkeler arasına sokmak olduğunu belirtti. Bunun yolunun ise sağlam bir demokrasi, hukuk nizamı, şeffaflık, hesap verebilirlik ve neticede saygı olduğunu anlatan Gül, "Bütün enerjimizi toplayarak birleştirerek çok hızlı yol almaktan geçer. Bugün övüneceğimiz çok şey var. Özellikle son on yıl içinde yapılanlar ve geldiğimiz noktaya baktığımızda övüneceğimiz çok şey var. Ama noksanlıklarımızı düşündüğümüzde de yapacağımız çok şey var" değerlendirmesini yaptı.  Şehirlerin ne kadar çarpık olduğunun görüldüğünü belirten Gül, ilin yöneticileriyle yaptığı görüşmelerde cennet bahçesi gibi olan yerlerin ne kadar çirkinleştirildiğinin konuşulduğunu kaydetti. Gül, bunların düzeltilmesi ve tekrar güzelleştirilmesi gerektiğini ifade ederek "Bunlar aslında gelişmenin ve kalkınmanın ölçüleri olacaktır" dedi.  
Gül, daha çok çalışma ve ileriye doğru koyma döneminde bulunulduğuna işaret ederek kentte gün boyunca incelemeler yaptığını, kendi görüş ve tavsiyelerini dile getirdiğini belirtti. Her ilde bir üniversite bulunduğunu ancak kaliteleri ile yakından ilgilendiğini aktaran Gül, aldığı bilgilerden memnun olduğunu söyledi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...