Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
13 Şubat 2014 16:09

Gül, 'İnternet yasası üzerinde çalışıyoruz'

Gül, internet düzenlemesine ilişkin, 'Yasa üzerinde çalışıyoruz, bir iki sıkıntılı konu var üzerinde çalışıyoruz' dedi.

Gül, 'İnternet yasası üzerinde çalışıyoruz'
cumhurbaşkanı, abdullah gül, internet yasası, Gül'den internet yasası açıklaması, internet yasası,

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, internet düzenlemesine ilişkin, "Yasa üzerinde çalışıyoruz, bir iki sıkıntılı konu var üzerinde çalışıyoruz" dedi. Cumhurbaşkanı Gül'ün ev sahipliğinde Çankaya Köşkü'nde yapılan Türkiye-Afganistan-Pakistan Üçlü Zirvesi sekizinci toplantısı, düzenlenen basın toplantısıyla sona erdi.  Gül, basın toplantısındaki konuşmasına, 2007 yılında üçlü zirve toplantılarına başlandığını hatırlatarak, Türkiye-Afganistan ve Pakistan arasında işbirliğini geliştirmek, önemli kurumların birbiriyle daha iyi çalışmalarını temin etmek için yapılan toplantıların sekizincisinin gerçekleştirildiğini ifade etti.
Pakistan'daki demokratik seçimler sonucunda başbakan seçilen Navaz Şerif'in toplantıya katıldığını kaydeden Gül, toplantıların siyasi, güvenlik ve ekonomi ayaklı devam ettiğini söyledi.
Gül, zirve sürecinde sadece cumhurbaşkanları ve başbakanların görüşme yapmadıklarını, dışişleri bakanları, içişleri bakanları, genelkurmay başkanları ve istihbarat teşkilatı başkanlarının bir araya geldiklerini kaydetti. Gül, "Özellikle de Asya'daki huzurun sağlanması, Afganistan'daki barış sürecinin hızlanması, Afganistan-Pakistan arasındaki beraber çalışma ortamının bütün kurumlara yansıtılması konusunda çok açık, samimi ve gayet faydalı görüşmeler yapıyoruz" diye konuştu.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla bugün cumhurbaşkanları ve başbakanlar olarak bir araya geldiklerini ve tüm konuları gözden geçirdiklerini belirten Gül, Karzai ve Şerif'in çok açık bir şekilde meseleleri konuştuklarını vurguladı. Daha sonra güvenlik birimleri ilgililerini davet ettiklerini ve bütün konuların geniş bir şekilde ele alındığını ifade eden Gül, "Ben büyük bir memnuniyet duyuyorum. Sayın Cumhurbaşkanına da Sayın Başbakana da Türkiye'ye gösterdikleri bu güvenden dolayı bir kez daha huzurunuzda teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Afganistan'da barışın sağlanması
Cumhurbaşkanı Gül, zirve çerçevesinde gerçekleştirilen resmi toplantıda da bakanlar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın Afganistan ve Pakistan'dan gelen ilgililerle yaptıkları toplantılarla ilgili bilgi verdiklerini aktardı. Ekonomi alanında da üç ülke ve özellikle Afganistan-Pakistan arasındaki ekonomik faaliyetleri geliştirmenin önemine değinen Gül, Türkiye, Pakistan ve Afganistan odalar birliklerinin müşterek oluşturduğu formla ilgili TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun bilgi verdiğini söyledi. Gül, "Bu konuda da bazı somut adımlar atıldı ve bazı somut adımlar atılacak, özellikle ulaştırmayla ilgili" ifadesini kullandı.
Afganistan'da bu yıl cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yapılacağını, ISAF kuvvetlerinin ülkeden çekileceklerini hatırlatan Gül, Afganistan Cumhurbaşkanı Karzai'nin önünde ikili askeri anlaşmaların da aralarında bulunduğu çeşitli kritik konular olduğunu belirtti.Cumhurbaşkanı Gül, şu değerlendirmeyle konuşmasını tamamladı:"Bütün bu konuları hep beraber detaylı bir şekilde konuştuk ve 'Asya'nın kalbi' diye gördüğümüz Afganistan'da barış ve huzurun sağlanması, barış sürecinin güçlü bir şekilde devam etmesi için başta Pakistan olmak üzere hep beraber desteğimizi bir kez daha ifade ettik. Ben, toplantının sadece liderler arasında değil en üst seviyede uzmanlar ve kurumların başkanları arasında da gayet faydalı geçtiğini gördüm. Bundan büyük bir memnuniyet duydum."
İnternet yasası
Açıklamaların ardından Gül, Karzai ve Navaz Şerif gazetecilerin sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Gül, "Sizce bu üçlü mekanizmayı ileriye götürmek ve bundan sonra da sürdürmek gerekiyor mu?" sorusu üzerine, Karzai ve Navaz Şerif ile dün akşam ve bu sabah gayrı resmi ve resmi olmak üzere 3-4 toplantı yaptıklarını anımsattı. Gül, "Bu toplantılar sonuna kadar açık yüreklilik ve sonuna kadar da aklınızdaki konuların açık seçik konuşulduğu bir ortamda oldu. Bunun çok faydalı olduğunu önce şüphesiz ki Sayın Cumhurbaşkanı ve Sayın Başbakan teyit ettiler. Biz de bundan büyük memnuniyet duyduk. Bizimki sadece kolaylaştırıcı, yardımcı edicidir. Ama biz de kendimizi asya ile bağlantılı hissediyoruz. Dolayısıyla Asya'nın ortasındaki, kalbindeki barış bütün Asya'ya, herkese çok büyük neticeleri olacaktır" diye konuştu. Kurumlar arasındaki çalışma ikliminin, ortamının ve güveninin sağlanması konusunda bu toplantıların çok verimli olduğuna işaret eden Gül, askeri ve istihbarat brifinglerde somut konuların ele alındığını, bu toplantıların devamından yana olduklarını ve devam edileceğini söyledi. Gül, İnternet Yasası konusunda değerlendirmesi ve bu yasayla ilgili tavrının ne olacağı şeklindeki bir soru üzerine "Bahsettiğiniz yasa üzerinde çalışıyoruz. Bir iki sıkıntılı konu var. Üstünde çalışıyoruz" yanıtını verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...