Tgrt Haber
01 Nisan 2014 12:11

Gül, resmi ziyarette bulunmak üzere Kuveyt'e gitti

Cumhurbaşkanı Gül, Kuveyt'te yapacağı temasların bölgesel istikrar ve barışın güçlendirilmesine katkı sağlayacağını söyledi.

Gül, resmi ziyarette bulunmak üzere Kuveyt'e gitti
Cumhurbaşkanı abdullah gül,Gül Kuveyt'e gitti,gül'den açıklama,gül'den değerlendirmeler

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, resmi ziyarette bulunmak üzere Kuveyt'e gitti. Gül, Kuveyt'e hareketinden önce Esenboğa Havalimanında yaptığı açıklamada, ziyaretinin Kuveyt Emiri Şeyh El Sabah'ın geçen sene nisan ayında Türkiye'ye yaptığı ziyaretin iadesi mahiyeti taşıdığını kaydetti. Cumhurbaşkanı Gül, köklü tarihi, beşeri ve kültürel bağlara sahip olunan Kuveyt ile ilişkilerin "mükemmel düzeyde" seyrettiğini belirterek, iki ülke arasındaki işbirliğinin son dönemde artan karşılıklı ziyaretler ile her alanda giderek güçlendiğini söyledi. Gül, ziyaretinin iki ülke arasında son 6 yıl içinde devlet başkanlığı düzeyinde altıncı ziyaret olacağını hatırlattı.  Bu defaki ziyaretinin Kuveyt ile diplomatik ilişkilerin tesisinin 50. yıl dönümüne denk geldiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, Kuveyt'te Emir Şeyh Sabah ve diğer üst düzey yetkililer ile yapacağı görüşmelerde, "ikili ilişkilerin daha ileri taşınması için yapılabilecekler üzerinde duracağını", ayrıca bölgesel gelişmeler hakkında da görüş alışverişinde bulunacağını kaydetti.  
"İlişkilerimizin çok önemli bir veçhesi, iş, ticaret ve karşılıklı yatırımlardır" diyen Gül, bu alanlardaki işbirliğinin daha ileriye taşınması amacıyla Türkiye-Kuveyt İş Forumu'na iştirak edeceğini, ayrıca iş çevrelerinin temsilcileri ile çalışma kahvaltısında bir araya geleceğini açıkladı. Kuveyt'te üst düzey finans kurumlarının yöneticilerini kabul edeceğini aktaran Gül, "Bilhassa müteahhitlik, sağlık, turizm, finans ve özellikle de savunma sanayi gibi alanlarda işbirliğimizi daha fazla ilerletebileceğimiz kanaatindeyim" dedi.
Cumhurbaşkanı Gül, şunları söyledi:
"Bölgemizde barış ve güvenliğe yönelik risk ve tehditlerin yoğunlaştığı bir dönemde Kuveyt'te yapacağım temasların bölgesel istikrar ve barışın güçlendirilmesine katkı sağlayacağını düşünüyorum. Ziyaretimin tüm bu alanlara teşmil edilen Türkiye-Kuveyt ilişkilerinin pekiştirilmesine vesile olacağına inanıyorum."  Gül'e Kuveyt ziyaretinde, Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın yanı sıra milletvekilleri, basın ve iş dünyasının temsilcileri ile diğer üst düzey yetkililer refakat ediyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...