Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
27 Aralık 2013 12:59

Günay ve Özdalga AK Parti'den istifa etti

AK Parti'nin Müşterek Disiplin Kurulu'na sevk ettiği İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay ile Ankara Milletvekili Haluk Özdalga partilerinden istifa etti.

Günay ve Özdalga AK Parti'den istifa etti
ak parti, ertuğrul günay, istifa etti,

AK Parti MYK tarafından kesin ihraç istemiyle Müşterek Disiplin Kurulu'na sevk edilen İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay ve Ankara Milletvekili Haluk Özdalga, partilerinden istifa etti. Günay, Meclis'te düzenlediği basın toplantısına,  "zulmü alkışlayamam, zalimi asla sevemem" diyen Şair Mehmet Akif Ersoy'dan bugün sadece gençlerin değil siyasetin de öğreneceği çok şey olduğunu söyledi. Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MYK üyelerine teşekkür eden Günay, partiye girerken söylediği sözler doğrultusunda çalıştığını, buna aykırı işleri gördüğünde de gerek bakan gerek milletvekili olarak yüksek sesle uyarılarda bulunduğunu anlattı.
"Bugünlerde sıkıntılı bir dönem yaşıyoruz" diyen Günay, 10 yıldan beri ülkeye hizmet eden siyasi hareketin çok ciddi iddialarla karşı karşıya olduğunu belirtti. Günay, şu görüşleri savundu: "Bu iddialarla muhatap olan siyasi hareket, Hükümet ve kadro için zor bir dönem. Arkadaşlarımızla bir süreden beri böyle bir zor dönemde; içinde bir çok yurttaşımızla dostluk bağı kurduğumuz ve hizmet etme imkanı bulduğumuz hareketten ayrılmak doğru olmayabilir, kalıp, içeride doğruları söylemeye, uyarılar yapmaya, yüksek sesle itirazımız varsa, hukuk devleti, siyasi etik, normal aklın emrettiği şeylerin yapılması konusunda itirazımız varsa onları söylemeye devam edelim niyet ve kararlığını sürdürdük. Ama dün akşam bizim vermekte zorlandığımız, tereddüt ettiğimiz bir kararı teşvik ettiler, kolaylaştırdılar. Parti ciddi ithamlarla karşı karşıyayken, o ithamlara partinin muhatap olmasına sebep olan insanlara 10 günden beri çok önemli sıfatlarda, yerlerde tahammül gösterilirken, hatta aklı zorlayan, açıktan destekler verirken; partiyi hukuka, siyasi etiğe ve  akla davet eden arkadaşları dün akşam disipline sevk ettiler. Bizim zor verebileceğimiz kararı arkadaşlar bu tavırlarıyla teşvik etmiş, zorlamış, kolaylaştırmış oluyorlar." "İstifa mı ediyorsunuz" sorusuna "Evet, yollarımızı ayırdım demem bu..." diyen Günay, CHP'ye dönüp dönmeyeceği sorularına "hayır" karşılığını verdi.  
Ankara Milletvekili Özdalga da, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, eski Başbakanlardan Turgut Özal'ın, Bakan olan bir siyasetçiyle ilgili yolsuzluk iddiaları kendisine gelince hemen harekete geçtiğini, görevden azlettiğini ve Yüce Divan'da yargılanmasının yolunu açtığını belirtti. "Tarihe devlet adamı olarak geçecek liderlerin yapması gereken işte budur" ifadesini kullanan Özdalga, "Yolsuzluk soruşturmalarında adı geçen siyasetçi arkadaşlarımıza, kendilerini yargı önünde savunma fırsatı vermeliyiz" diye konuştu. Özdalga, disipline sevk edilmeseydi de istifa edip etmeyeceği sorusuna, "Zaten son günlerde ciddi bir rahatsızlığım vardı. Bu rahatsızlığımı açıklamalarımla ortaya koydum. Bu galiba biraz hızlandırdı olayı" dedi. Yaşananları "Devlet ve rejim krizi" olarak gördüğünü belirten Özdalga, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün duruma müdahale etmesi gerektiğini tekrarladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...