Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
08 Ocak 2014 11:40

Hak-İş, Kılıçdaroğlu'nu iddialarını ispata çağırdı

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na, şahsına ve konfederasyon kurumsal kimliğine yönelik açıklamaları nedeniyle bir mektup gönderdi.

Hak-İş, Kılıçdaroğlu'nu iddialarını ispata çağırdı
Hak-İş Genel Başkanı, Mahmut Arslan, Kılıçdaroğlu'nu iddialarını ispata çağırdı,

Konfederasyondan yapılan açıklamada, Arslan'ın Kılıçdaroğlu'na bir mektup yazdığı belirtildi. Mektubunda, "5 Ocak 2014'te Ankara Yenimahalle'de bir açılış sırasında ve ardından TBMM'deki grup toplantısında yaptığınız konuşmalarda Sivil Dayanışma Platformu tarafından yayınlanan bir ilanı gerekçe göstererek; Konfederasyonumuz Hak-İş'i ve şahsımı hedef alan sözlerinizi üzülerek öğrenmiş bulunmaktayız" ifadesini kullanan Arslan, şu değerlendirmelerde bulundu:
"Hak-İş Konfederasyonunun kurumsal kimliğini ve Genel Başkan olarak şahsımı hedef alarak küçük düşürmeye, toplum önünde itibarsızlaştırmaya yönelik ifadelerinize bir yenisini daha eklediniz. CHP Genel Başkanı olarak, Hak-İş'e karşı daha önce de defalarca yaptığınız haksız tutumu ısrarla sürdürdüğünüzü üzülerek görüyoruz. Sürekli olarak önyargı ve karalamaya dayalı bir yaklaşım ortaya koyuyorsunuz. Biz Hak-İş olarak, partinizle her türlü iletişime açık olduğumuzu ortaya koymamıza rağmen hiçbir araştırma yapmadan, bizimle iletişime geçmeden, infaz yolunu seçmeniz partinizin ilkeleriyle uyuşmasa gerekir." Kılıçdaroğlu'nun 2012 Aralık ayındaki asgari ücret ve 2013'teki 1 Mayıs kutlamalarına ilişkin eksik ve yanlış bilgilerle konfederasyona yönelik haksız ithamlarda bulunduğunu ifade eden Arslan, bu tutumun yüz binlerce Hak-İş üyesini rencide ettiğini belirtti. Arslan, "Hak-İş olarak, iddialarınızı ispat etmeye çağırıyoruz. Aksi halde sizi yüz binlerce üyeye sahip Hak-İş Konfederasyonundan özür dilemeye davet ediyoruz" ifadesini kullandı. Hak-İş Konfederasyonun 38 yıllık saygın bir kuruluş olduğu ve gücünü üyelerinden aldığı vurgulayan Arslan, "Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı ve yöneticilerinin bir hesap vermesi gerekiyorsa bunun usul ve esasları da Hak-İş tüzüğünde belirlenmiştir. genel kurulumuz, disiplin ve denetleme kurullarımız biz sendikacılar için üyelerimizle yüzleştiğimiz, hesap verdiğimiz alanlardır" değerlendirmesinde bulunuldu. Konfederasyonun, ITUC ve ETUC gibi uluslararası ve birçok ulusal sosyal diyalog kuruluşunun üyesi olduğunu anımsatan Arslan, şunları kaydetti: "CHP, parlamentoda seçim meydanlarında iktidara muhalefet edebilir, iktidar partisiyle kavga edebilir. İktidarla kavga ederken, Hak-İş'i karalamasını hedef haline getirmesini, CHP'nin anamuhalefet partisi görevini, Hak-İş üzerinden siyaset yaparak gerçekleştirmeye çalışmasını esefle karşılıyoruz. 'Değişim ve dönüşüm gibi büyük iddialara sahip ve toplumla kucaklaşmayı hedeflediğini' iddia eden bir muhalefet partisi liderine, Hak-İş’in bu toplumun bir parçası olarak, demokratik ve sosyal sorumluluğunun yüksek olduğunu ve bu sorumluluğu temsil ettiği kesim adına yerine getirdiğini hatırlatmak isteriz. Hak-İş, demokrasinin, sosyal ve hukuk devletinin güçlenmesi yönünde ulusal ve uluslararası platformlarda saygınlığa sahip önemli bir STK’dır. Konfederasyon olarak seviyemizi koruyarak, sizin yaptığınızın aksine özellikle basın üzerinden herhangi bir polemiğe girmemeye özen gösteriyoruz." Arslan, mektubunda bütün iyi niyetli çabalarına karşın Kılıçdaroğlu'nun konfederasyonu dışlamaya ve ötekileştirmeye, toplum önünde itibarsızlaştırmaya yönelik tutumunun devam ettiğini gördüklerini belirterek, "Konfederasyon olarak, iddialarınızı ispat etmenizi bekliyoruz. Aksi halde müfteri olacağınızı belirtmek istiyoruz. Hak-İş teşkilatına yönelik bu haksız üslubunuzu bir kez daha gözden geçirmenizi temenni ediyor, konfederasyonumuzdan özür dilemenizi istiyoruz" ifadesini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...