Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
13 Şubat 2014 22:32

Hamdi Sedefçi, 'Kılıçdaroğlu yokken ben vardım'

CHP'den istifa eden Hamdi Sedefçi, CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin'in kendisi hakkında 60 tane dava dosyası olduğu iddiasını yalanladı.

Hamdi Sedefçi, 'Kılıçdaroğlu yokken ben vardım'
hamdi sedefçi, chp, genel başkan, adnan keskin

Keskin'in bir televizyon programında, Başkan Sedefçi'nin, Başbakan Erdoğan'a altın kemer hediye ederek, 'siyasetin başpehlivanı' demesi nedeniyle CHP'den aday gösterilmediğini iddia etmesi üzerine basın açıklaması yapan Sedefçi, Başbakan'a hediye ettiği altın kemer ile Edirne'ye birçok yatırımın yapıldığını belirterek, "Sayın Kılıçdaroğlu CHP üyesi değilken, ben CHP üyesiydim. Keskin'in kalkıp da 'altın kemer' kılıfı uydurması beni güldürdü, hakikatten güldüm. Bu yapılanlar halkla dalga geçmektir. Anket yapıyorsun belediye başkanlığı adaylığı için halka soruyorsunuz, sonra da kendi bildiğinizi yapıyorsunuz. Edirne cumhuriyetin kalesidir. Edirneliler; cumhuriyetçidir, Atatürkçüdür, laiktir, çağdaştır, hiçbir partinin kalesi değildir. Edirne güzel cumhuriyetimizin batıdaki son kalesidir. Ben başka partiye geçsem de CHP'li olarak kalmaya devam edeceğim, DSP'ye geçmiş değilim, önümdeki hafta geçmeyi düşünüyorum" dedi.
"60 DAVA DOSYAM OLDUĞUNU İSPATLARSA YARIN BELEDİYE BAŞKANLIĞINDAN İSTİFA EDECEĞİM"
Hakkında açılan 60 dava dosyasının kanıtlanması halinde belediye başkanlığından istifa edeceğini açıklayan Sedefçi, "Adnan Keskin sevgili büyüğüm, yalan söylüyor. 60 tane dosyamın olduğunu söylüyor. Bunlar yalan. Benim 60 tane dosyam var ise bunu ispatlarsa Sayın Keskin, yemin ederim ben yarın belediye başkanlığından istifa edeceğim ve aday olmayacağım hiçbir yere. İspatlayamazsa kendisi istifa edecek mi? Yalanla, dolanla politika olmaz. Edirne halkı beni tanıyor ve biliyor. Türkiye beni biliyor. Kalkıp da böyle yalan söyleyerek, insanları kandırarak bir yere varamazsınız. CHP'ye yazık ediyoruz. Mustafa Kemal'in kurduğu Türkiye'nin sigortası partiye yazık ediyoruz. Halka rağmen kimsenin kazanma şansı yok. Adnan Keskin resmen halkı kandırıyor. 3 tane dosyam var. Yargıtay'da hiç dosyam yok benim. Bunu Genel Başkan da biliyor" ifadelerini kaydetti.
"PARTİYİ SARIGÜL'E TESLİM ETTİLER"
CHP'nin Mustafa Sarıgül'e teslim edildiğini öne süren Sedefçi, "Sayın Genel Başkanımız, İstanbul'a teslim ettiğini tüm ulusal basın ve gazeteler yazıyor. Gelecekte genel başkanlığa soyunacak kişinin, her şeyin benim dediğim gibi olacak demesi her şeyi düşündürür insanlara. Şu an partiyi Sarıgül'e teslim ettiler, partiyi Sarıgül'e hazırlıyor gibi bir imaj var Türkiye'de. Ben 40 yıllık siyasetçiyim, görünen köy kılavuz istemez. CHP ülke genelinde başarılı olsun, onur şeref duyarım. DSP'den ben kazanacağım, cumhuriyetin bayrağını dikeceğim. Ama Türkiye'de CHP'nin kazanmasını yürekten istiyorum. Elimizde belgeler var, çektiği mesajlar var vekilimizin, Recep Gürkan'ın aslan kardeşimin, en büyük hainin. Bu yaşanan durumun Edirne hesabını soracaktır. Onur ve gurur duyduğum partimin, CHP'nin Edirne'de 3'üncü parti olacağını düşünüyorum. Biz AK Parti ile yarışacağız, CHP ile yarışmayacağız, çünkü CHP'nin başındaki insan yanlış bir insan" diye konuştu

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...