Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
27 Haziran 2022 15:15 - Güncelleme : 27 Haziran 2022 15:23

Hatay Valiliğinden "Suriye sınırına mayın döşeyeceğim" diyen Özdağ'la ilgili açıklama

Hatay Reyhanlı’da Türkiye-Suriye sınırına temsili olarak mayın döşeyeceklerini açıklayan Zafer Partisi Genel Başkanı Özdağ, Hatay’a alınmadı. Partililer kent girişinde bekleyişe geçerken Hatay Valiliği konuyla ilgili önlemlerin alındığını bildirdi.

Editör: Ferhat Erdemir / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Hatay Valiliğinden "Suriye sınırına mayın döşeyeceğim" diyen Özdağ'la ilgili açıklama
hatay,ümit özdağ

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Pazar günü Adana'nın Seyhan ilçesinde kürsüye çıkarak Suriye sınırına mayın yerleştireceklerini açıklamış, "Hatay'a doğru yola çıkıyoruz" demişti. Adana’dan Hatay’a geçerek sınıra mayın döşemek isteyen Ümit Özdağ ve partilileri jandarma tarafından kente girilmesine izin verilmedi.

Ümit Özdağ'ı Hatay'ın girişinde İl Jandarma Komutanı Albay Osman Saygılı karşıladı. Valilik emrini göstererek partililerin kente girişine izin vermedi. Zafer Partisi lideri Özdağ, duruma tepki gösterirken Hatay Valiliği konuya ilişkin bir açıklama yaptı.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada isim vermeden Özdağ'ı yabancı düşmanlığı yapmakla eleştiren Hatay Valiliği, alınan tüm tedbirlerin kanuna uygun olduğunu belirtti. Önlemlerin tüm grup ve kişilerin telafisi mümkün olmayan olaylara sebebiyet vermemesi adına alındığı belirtildi.

VALİLİKTEN ÖZDAĞ ELEŞTİRİSİ

Açıklamada, "Hatay sınırına mayın döşeyeceğini iki gündür ilan eden yabancı düşmanlığı ile her kesimden insanın bir arada yaşadığı kardeşliğin ve hoşgörünün sembolü kadim şehir Hatayımızın sosyal dinamiklerine mayın döşeyeceğini söyleyerek kışkırtıcı bir üslup ile ilimize gelen tüm grup ve kişilerin telafisi mümkün olmayan olaylara sebebiyet verilmemesi adına kanunların verdiği yetkiler çerçevesinde kamu düzeninin ve asayişin sağlanabilmesi huzurun temin edilmesi amacıyla valiliğimizce gerekli önlemler alınmıştır" denildi.

İNCE’DEN ÖZDAĞ’A DESTEK

Valilik kararıyla tüm yürüyüş ve törenlerin yasaklandığı Hatay'da, yasağın sona ereceği 4 Temmuz'a kadar bekleyeceğini açıklayan Özdağ, diğer siyasi partilerden destek istedi. Partililerin Hatay Erzin'deki bekleyişi sürerken Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Özdağ’ın bu açıklaması üzerine sosyal medya hesabından yayınladığı mesajda "Yanındayım" diye seslendi.

“PROVOKASYONA İZİN VERİLMEDİ”

Ümit Özdağ ile ilgili bir açıklama da İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı’dan geldi. Çataklı, sosyal medyadan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi

“Tek güç kaynağı yabancı düşmanlığı olan, iki gündür Hatay sınırına mayın döşeyeceğini söyleyerek kışkırtıcı bir yol izleyen, hayatı yalan ve provokasyondan ibaret birinin provokasyonuna, tahrikine izin verilmemiştir”

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...