Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
19 Şubat 2014 11:53

Hatay Valisi Lekesiz, 'Suriyeliler oy kullanamaz'

Hatay Valisi Lekesiz, misafir edilen Suriyelilerin, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmadıkları için oy kullanamayacaklarını söyledi.

Hatay Valisi Lekesiz, 'Suriyeliler oy kullanamaz'
hatay valisi'den açıklama, suriyeliler oy kullanamaz, suriyeliler oy kullanacak mı,

Vali Mehmet Celalettin Lekesiz, "İlimizde, ülkemizde geçici olarak insani gerekçelerle misafir edilen Suriyeliler, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmadıkları için oy kullanabilmeleri söz konusu değil" dedi. Valilik Toplantı Salonu'nda yerel ve ulusal basın temsilcileriyle bir araya gelen Lekesiz, 30 Mart'ta yapılacak mahalli idareler seçimlerinin demokrasi havası içerisinde geçmesi temennisinde bulundu. Seçim çalışmalarının demokratik bir şenlik havasında geçmesi ve ilde mevcut hoşgörü ortamına zarar gelmemesi için azami gayret gösterilmesi konusunda siyasi parti il başkanlarıyla bir araya geldiklerini anımsatan Lekesiz, bu konuda görüş alışverişinde bulunduklarını bildirdi. Lekesiz, bir gazetecinin, Suriye'deki iç savaş nedeniyle ülkelerini terk ederek Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin kentte olması ve seçim döneminde bunlarla ilgili doğabilecek provokasyonlara karşı önlem alınıp, alınmadığı yönündeki soruyu, şöyle yanıtladı:
''Türkiye'de seçme, seçilme ve siyasi faaliyette bulunmaya ilişkin hususlar düzenlenmiş, oy kullanabilme hakkına sahip olanların 18 yaşını tamamlaması ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olma zorunluluğu getirilmiştir. İlimizde, ülkemizde geçici olarak insani gerekçelerle misafir edilen Suriyeliler, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmadıkları için oy kullanabilmeleri söz konusu değil. Seçimler, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasına göre, yargı kurumlarının gözetiminde ve denetiminde yapılır. Elbette ilimiz genelinde onlarla sağlıklı işbirliği içerisinde süreci hep beraber yönetmeye çalışıyoruz. Bu tür kışkırtıcı ve gerçeğe uygun olmayan gelişmelerin olması halinde neler yapılabileceğine ilişkin detayları kapsamlı şekilde ele aldılar ve çalışıyorlar.'' Kentteki demokratik ortamın daha da güçlenmesi, hoşgörü ve sevgi ikliminin zarar görmemesi konusunda basın mensuplarının da gereken desteği vereceğine inandığını dile getiren Lekesiz, "Seçimlerin, bu zamana kadar olduğu gibi bu seçimde de ilimize yakışır şekilde demokratik bir şölenle, yarış içerisinde geçmesini temenni ediyorum. 31 Mart günü demokrasinin, güzelliklerinin kazandığı bir Hatay'ın oluşması için yapmış olduğunuz çabalara teşekkür ediyorum" diye konuştu. Seçim döneminde yapılacak haberlerde, ilin dokusuna zarar vermeyecek şekilde azami özen gösterilmesini isteyen Lekesiz, istenmeyen gelişmeler olması durumunda vatandaşları, serinkanlı olmaya davet edecek yayınların önem taşıyacağına dikkati çekti. Toplantıda, İl Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğü'nün seçimle ilgili alınan önlemlere ilişkin hazırladığı sunumu da izletildi. İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, Hatay'da 968 bin 332 seçmen bulunduğunu, 3 bin 404 sandıkta oy kullanılacağını söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...