Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
12 May 2022 09:00 - Güncelleme : 12 May 2022 09:06

HDP binasına silahla girdiği iddia edilen meçhul kişinin kimliği belli oldu

HDP İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm’ün TBMM kürsüsünden sarfettiği 'silahlı provokasyon' iddialarının odağındaki meçhul kişi, yakın akrabaları arasında PKK üyesi olan A.Ş. adlı bir silah kaçakçısı çıktı.

Editör: Anday Celayir / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
1 Mayıs kutlamalarını izlemek üzere Beyoğlu‘nda bulunan şüpheli, dinlenmek ve ihtiyaç gidermek adına HDP İstanbul İl Başkanlığına uğradı.
1 Mayıs kutlamalarını izlemek üzere Beyoğlu‘nda bulunan şüpheli, dinlenmek ve ihtiyaç gidermek adına HDP İstanbul İl Başkanlığına uğradı.

HDP İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm’ün TBMM’de meclis kürsüsünden sarfettiği sözleri üzerine harekete geçen İstanbul Emniyeti, 'provokasyon' iddialarını mercek altına aldı. 1 Mayıs’ta provokasyon amaçlı girdiği ileri sürülen meçhul kişinin yakın akrabaları arasından 3’ü bölücü örgüt üyesi çıktı.

İNCELEME BAŞLATILDI

HDP İstanbul İl binasına 1 Mayıs İşçi Bayramı’nda 'sözde' kimliği belirsiz ve izinsiz olarak giren şahısların olduğu ve İl Başkanlığına yönelik suikast planlandığı şeklinde yer alan iddialar üzerine harekete geçen İstanbul Emniyet Müdürlüğü, olayla ilgili geniş çaplı inceleme başlattı.

SİLAH KAÇAKÇISI ÇIKTI

Ortaya atılan iddialar ile ilgili İstanbul Emniyet Müdürlüğünce yürütülen çalışmalarda ve mercek altına alınan güvenlik kamera görüntülerinde 'silahlı provokasyon' iddialarının odağındaki meçhul kişinin, yakın akrabaları arasında PKK üyesi olan A.Ş. adlı bir silah kaçakçısı olduğu tespit edildi.

SUÇ DOSYASI KABARIK

Kamera kayıtlarını tek tek inceleyen emniyet, görüntülerde yer alan kişinin A.Ş. isimli şahıs olduğunu belirledi. A.Ş. ile ilgili yapılan çalışmalarda, '6136 Sayılı Kanuna Muhalefet' ile 'Seçim Kanununa Muhalefet' suçlarından kaydının bulunduğu belirlendi.

Adı geçen A.Ş. geçtiğimiz Salı günü ifadesine başvurulmak üzere İstanbul Emanet Müdürlüğü’ne bağlı Güvenlik Şube Müdürlüğü görevlilerince muhafaza altına alındı.

BALDIZI TERÖRİST ÇIKTI

A.Ş.’nin yapılan GBT sorgusunda, Batman nüfusuna kayıtlı olduğu, baldızı S.Ç.’nin bölücü terör örgütü PKK/KCK’nın dağ kadrosunda yer aldığı ve kırsalda faaliyet gösteren örgüt mensubunun 2021 yılında etkisiz hale getirildiği saptandı.

A.Ş.’nin kayınbiraderi F.Ç.’nin ise 2018 yılında PKK/KCK Silahlı Terör Örgütüne üye olmak suçundan yakalandığı öğrenildi.

Ayrıca A.Ş.’nin İ.B. isimli bir başka yakın akrabasının ise 2008 yılında PKK/KCK terör örgütü adına kırsalda faaliyet yürütürken güvenlik güçlerince yakalandığı belirlendi.

İDDİALAR GERÇEK DIŞI

Şüphelinin 1 Mayıs kutlamalarını izlemek üzere Beyoğlu‘nda bulunduğu, dinlenmek ve ihtiyaç gidermek adına HDP İstanbul İl Başkanlığına uğradığı ileri sürüldü. Öne sürüldüğü şekilde A.Ş.’nin polislerle işbirliği yaptığı ve emniyet mensuplarınca yönlendirildiği iddiaları ise boşa çıktı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...