Tgrt Haber
18 Haziran 2021 11:58

HDP İl binasına silahlı saldırı düzenleyen Onur Gencer tutuklandı

İzmir’de bir kişinin ölümü ile sonuçlanan HDP İl Başkanlığına yönelik silahlı saldırıda saldırgan Onur Gencer tutuklandı.

HDP İl binasına silahlı saldırı düzenleyen Onur Gencer tutuklandı
izmir,izmir hdp,izmir hdp saldırı,Onur Gencer

İzmir’in Konak ilçesinde bulunan HDP İzmir İl Başkanlığına silahlı saldırı düzenlendi. Onur Gencer isimli bir şahıs dün 11.00 sıralarında HDP İl binasına silahla girdi. Onur Gencer içeri girdikten sonra binadan silah sesleri geldi. Olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edilirken saldırgan Gencer yakalanarak gözaltına alındı. Silahlı saldırı sonucunda içeride bulunan parti çalışanı Deniz Poyraz hayatını kaybetti.

RASTGELE ATEŞ ETTİM

Saldırının ardından gözaltına alınan Onur Gencer ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü. Emniyetteki ifadesi ortaya çıkan Gencer, “Hiç kimseyi tanımıyorum. Kimseyle de bir bağlantı kurmadım. Terör örgütü PKK’dan nefret ettiğim için böyle bir şey yapmak istedim. Bina çevresine birkaç kez keşif için gittim. Binaya girdim ve rastgele ateş ettim. Ardından da teslim oldum” dedi.

İŞLEMLERİN ARDINDAN TUTUKLANDI

İşlemlerinin tamamlanmasının ardından silahlı saldırgan Onur Gencer, mahkemeye sevk edildi. Ayrıca saldırganı il binası önüne getiren taksi sürücüsünün de emniyette ifadesinin alındığı öğrenildi. Adliyeye sevk edilen şüpheli, çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı.Öte yandan saldırıyla ilgili yeni bir detay ortaya çıktı. Şüpheli Onur Gencer'in binanın bulunduğu yere taksiyle geldiği esnada elinde taşıdığı çanta içerisinde bıçak ve bir miktar para olduğu öğrenildi. Gencer'in silahlı saldırıyı Amerikan yapımı olan Ruger marka 9 mm tabanca ile gerçekleştirdiği, şarjör içerisinde bulunan 10 mermiyi de bina içerisinde ateşlediği tespit edildi.

SALDIRGAN SAVCILIKTAN SERBEST BIRAKILMASINI İSTEDİ

HDP İzmir İl Başkanlığına silahlı saldırı düzenleyip binasına silahlı saldırı düzenleyip Deniz Poyraz’ı (38) öldüren Onur Gencer'in İzmir Adliyesine sevk edilmesinin ardından savcılıkta verdiği ifade ortaya çıktı. Emniyette verdiği ifadeyi tekrar ettiğini söyleyen Gencer, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Gencer’in savcılıktaki ifadesi de ortaya çıktı. Emniyette verdiği ifadeyi tekrar ettiğini belirten Gencer, "Başkaca ekleyeceğim bir husus yoktur. Eylemi kendim planladım. Silahı kendim temin ettim. Amacım içimi soğutmaktı" diye ifade verdi. Katil zanlısı Gencer, savcılıkta verdiği ifadede serbest bakılmayı talep ettiğini söyledi. Savcılık ifadesinin ardından nöbetçi sulh ceza hâkimliğine sevk edilen Onur Gencer, 'tasarlayarak öldürme' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...