Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
17 Haziran 2021 12:04

HDP İzmir İl binasında silahlı saldırı: 1 kişi öldü

İzmir'in Konak ilçesindeki bir binaya giren kimliği belirsiz kişi, tabancayla sokağa ateş açtı. HDP il binasına giren saldırganın bir kişiyi silahla öldürdüğü bilgisi teyit edildi.

HDP İzmir İl binasında silahlı saldırı: 1 kişi öldü
HDP il binası

Konak ilçesinde HDP İzmir İl Başkanlığı binasında silah sesleri gelmesi üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi.

TRAFİĞE KAPATILDI

Polis, binanın bulunduğu sokağın çevresini güvenlik şeridiyle çevirdi. Sokak ve caddeler trafiğe ve yaya geçişine kapatıldı.

Binaya giren kimliği belirsiz kişi, tabancayla ateş açarken bir kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.

HDP İzmir İl binasında silahlı saldırı: 1 kişi öldü

Alınan bilgiye göre, il binasına silahlı bir kişi girerek içerideki görevliyi rehin aldı, şüpheli polis ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

HDP İzmir İl binasında silahlı saldırı: 1 kişi öldü

İzmir Valiliği'nden HDP İl Binasına silahlı saldırıyla ilgili açıklama;

İzmir Valiliği, HDP İzmir İl Örgütüne yönelik silahlı saldırının ardından bir açıklama yaptı.

İzmir'in Konak ilçesindeki bir binaya giren kimliği belirsiz kişi, tabancayla sokağa ateş açtı. Şüpheli, olay yerine gelen polis tarafından gözaltına alındı. İzmir'deki olayda Deniz Poyraz hayatını kaybetti. İzmir Valiliği'nden gelen açıklamada ise, 'HDP il binasına, sağlık çalışanıyken istifaen ayrılmış olan O.G. isimli şahıs girerek, parti çalışanı olan Deniz Poyraz isimli şahsı tabanca ile ateş ederek öldürmüştür.' ifadeleri kullanıldı. Öte yandan Deniz Poyraz'ın, partide çay servisi yapan annesi Fehime Poyraz rahatsızlandığı için bir günlüğüne onun yerine işe geldiği öğrenildi. Saldırgan O.G'nin (27) emniyette verdiği ilk ifadesi ortaya çıktı.

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş, HDP İzmir il binasında gerçekleştirilen saldırıyı kınadı

Kurtulmuş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şunları kaydetti:

"HDP İzmir il binasına yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum. Hayatını kaybeden Deniz Poyraz'a Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum. Bu ülke bu oyunları çok gördü. Milletimiz, sağduyu ve itidal ile oynanmak istenen oyunlara fırsat vermeyecektir."

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, yaşanan saldırıyı kınadı.

Dağ, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, şunları kaydetti:

"HDP İzmir il binasında gerçekleşen saldırı ve cinayeti kınıyorum. Türkiye'nin huzur ve güvenliğini bozmaya yönelik her türlü saldırı ve girişimin karşısında olduk, olmaya devam edeceğiz."

Tunç Soyer de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, saldırıyı kınadığını belirterek, "Saldırıda hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah'tan rahmet diliyorum. İzmir'imiz huzur kentidir. Bu huzura zarar verecek her türlü girişimin karşısındayız." ifadesini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...