Tgrt Haber
06 Aralık 2018 09:23

HDP milletvekillerinin TBMM'deki "açlık grevi" sona erdi

HDP'li milletvekilleri 1 gündür açlık grevindeydi. HDP'li 10 vekilin aralarında bulunduğu tutuklu Hakkâri Milletvekili Leyla Güven'e destek amacıyla Meclis’te başlattıkları açlık grevi sona erdi.

HDP milletvekillerinin TBMM'deki "açlık grevi" sona erdi
hdp,açlık grevi

HDP'li 10 milletvekili, tutuklu Hakkâri Milletvekili Leyla Güven'e destek amacıyla Meclis’te başlattıkları açlık grevi sona erdi. 

Meclis Grup Toplantı Salonu'nda yapılan 1 günlük açlık grevi eyleminin sembolik olduğunu belirten milletvekilleri, 28 gündür açlık grevinde olan Güven'e destek olmak ve siyasi partilerin dikkatini Güven'in eylemine çekmek için Meclis'te açlık grevi başlatmıştı.

HDP Grup toplantısının ardından Eş Genel Başkan Pervin Buldan ve HDP milletvekilleri Berdan Öztürk, Mithat Sancar, Dilan Dirayet Taşdemir, Kemal Bülbül, Şevin Coşkun, Serpil Kemalbay, Habip Eksik, Züleyha Gülüm ile Erdal Aydemir, TBMM'de 1 günlük açlık grevi eylemine katılmıştı.

TBMM'de 2 günlük açlık grevi eylemine katılan isimler arasında ise HDP Eş Genel BaşkanI Pervin Buldan ve HDP milletvekilleri Berdan Öztürk, Mithat Sancar, Dilan Dirayet Taşdemir, Kemal Bülbül, Şevin Coşkun, Serpil Kemalbay, Habip Eksik, Züleyha Gülüm ile Erdal Aydemir bulunuyordu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...