Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
07 Şubat 2020 13:48

HDP önündeki ailelerden şehitler için kefen ve Türk bayrağıyla saygı duruşu

HDP Diyarbakır il binası önünde 158 gündür oturma eylemi yapan aileler, İdlib ve Van şehitleri için ellerinde Türk bayrağı ve kefenle bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

HDP önündeki ailelerden şehitler için kefen ve Türk bayrağıyla saygı duruşu
HDP Diyarbakır il binası,,İdlib,

Çocuklarının terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutan ve 158 gündür HDP Diyarbakır il binası önünde oturma eylemi yapan aileler, Van ve İdlib'de şehit olan asker ve korucular ile hayatını kaybeden vatandaşlar için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

"Kefenimizi sırtımıza almışız"

Ellerinde Türk bayrağı ve kefen ile saygı duruşunda bulunan aileler adına açıklamalarda bulunan evlat nöbetindeki babalardan Fahrettin Akkuş, "Allah Türkiye Cumhuriyeti devletini korusun. Allah şehitlerimize rahmet etsin ailelerine başsağlığı diliyorum. Sonuna kadar şehitlerimizin arkasındayız. Allah devletimize zeval vermesin. Devletimizin polisimizin askerimizin canı sağ olsun. Kefenimizi hazırlamışız, HDP binasının önündeyiz. Kefenimizi sırtımıza almışız. Bunlardan sadaka istemiyoruz, para istemiyoruz, çocuklarımızı istiyoruz. Biz bu çocuklarımız gelmeyene kadar biz burada bu kefeni giymişiz gitmeyeceğiz. Yeter artık yeter" diye konuştu.

HDP önündeki ailelerden şehitler için kefen ve Türk bayrağıyla saygı duruşu

Açıklamanın ardından aileler, "şehitler ölmez, kahrolsun HDP ve PKK" sloganları attı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...