Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
21 Temmuz 2022 07:34 - Güncelleme : 21 Temmuz 2022 07:41

PKK Duhok’ta katliam yaptı, HDP Türkiye’yi suçladı

Terör örgütü PKK, Irak’ın Duhok şehrini vurdu. Saldırıda 8 sivil hayatını kaybederken 23 kişi ise yaralandı. Yaşanan olay sonrasında HDP, Irak’taki katliamı Türkiye’ye yıkmaya çalışan açıklamalarda bulundu ve TSK’yı hedef aldı.

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
PKK Duhok’ta katliam yaptı, HDP Türkiye’yi suçladı
hdp,pkk,ırak,Duhok

Irak’ın Duhok kentinde terör örgütü PKK tarafından saldırı gerçekleştirildi. İlk belirlemelere göre 8 kişi hayatını kaybederken 23 kişi ise yaralandı. Türkiye saldırı karşısında Irak’a taziye mesajı yayımlarken olayların aydınlatılması için Irak hükümetine işbirliği çağrısında bulundu. Güvenlik kaynakları ise PKK/KCK yanlısı yayın yapan medya organlarının saldırıyı TSK’nın yaptığını net sözlerle yalanladı.

TÜRKLERE AİT KURUMLAR SALDIRIYA UĞRADI

Terör örgütü PKK’nın yayın organlarının körüklediği tahrik sonrasında bölgedeki Necef ve Kerbela'da Türkiye'ye ait kurumlar saldırıya uğradı. Provokatörler Devrim Köprüsü'nde Türk bayrağı yakılırken Türk şirketleri, Türk tırları ve tüm temsilciliklerinin hedef alınması ile ilgili provokatif çağrılar yapıldı.

HDP TÜRKİYE’Yİ HEDEF ALDI

Tüm bu yaşananlar sonrasında HDP’den terör örgütü PKK’ya bir destek daha geldi. HDP sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada katliamı Türkiye'ye yıkmaya çalışarak TSK'yı hedef aldı.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...