Tgrt Haber
14 Haziran 2022 23:10 - Güncelleme : 14 Haziran 2022 23:12

HDP'den 6'lı masaya seçim resti: Kendi adayımızı çıkarırız

Parlamento seçimlerine en geniş ittifakla girmek istediklerini ve ortak aday fikrine açık olduklarını dile getiren HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, "Bu yöntem karşılık bulmazsa kendi adayımızı, demokrasi ittifakının adayını çıkartmayı da önümüzde en önemli seçenek olarak tutuyoruz" diyerek 6'lı masaya rest çekti.

Editör: Anday Celayir / Kaynak: Anadolu Ajansı
Ortak adayını henüz belirleyemeyen 6'lı masada kafa karışıklığı sürüyor.
hdp,mithat sancar
Ortak adayını henüz belirleyemeyen 6'lı masada kafa karışıklığı sürüyor.

Partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, muhalefetin ortak cumhurbaşkanı çıkarma çalışamlarına dair çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

DEMOKRASİ İTTİFAKI ADAYI

Parlamento seçimlerine en geniş ittifakla girmek istediklerini ve ortak aday fikrine açık olduklarını dile getiren Sancar, bunu yaparken açık müzakere, doğrudan diyalog, gerçeklerle yüzleşme temelinde bir mutabakatı esas aldıklarını kaydetti.

Bu yöntemin karşılık bulmaması durumunda kendi yollarında yürümeye devam edeceklerine dikkati çeken Sancar, "Bu yöntem karşılık bulmazsa kendi adayımızı, demokrasi ittifakının adayını çıkartmayı da önümüzde en önemli seçenek olarak tutuyoruz. Kimse başka şeyler aramasın. Herkesle konuşmaya açığız, saklımız gizlimiz yok" dedi.

6'LI MASADA ADAY BELİRSİZLİĞİ

Ortak adayını henüz belirleyemeyen 6'lı masada kafa karışıklığı sürüyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçadroğlu'nun partisinden aldığı destekle adaylık için bastırdığı bilinmesine karşın masanın diğer üyeleri 'kazanabilecek bir adayın' belirlenmesini savunuyor.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın isimleri kulislerde sıkça konuşulurken 6 partinin farklı adaylarla seçime katılma ihtimali de güçleniyor.

Daha önce seçimlere kendi partisi ve logosu ile gideceğini söyleyen DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, 6’lı masadan herhangi bir aday ismi çıkmaması durumunda 'aday' olacağını söylemiş, partisinin genel başkanının doğal olarak Cumhurbaşkanı adayı olduğunu ifade etmişti.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...