Tgrt Haber
10 Aralık 2018 10:07

HDP'den CHP'ye: İstanbul'da bizi hesaba katmak zorundasınız

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Alican Önlü, HDP’nin ittifak anlayışı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Önlü, CHP'yi hedef alarak "İstanbul'da bizi hesaba katmak zorundasınız" dedi.

HDP'den CHP'ye: İstanbul'da bizi hesaba katmak zorundasınız
hdp

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Alican Önlü'den çok tartışılacak CHP açıklaması geldi. Önlü, HDP’nin ittifak anlayışı ile ilgili yaptığı açıklamada kurmak istedikleri ittifakın daha uzun soluklu olmasını istediklerine dikkat çekerek “İttifak deyince akla CHP geliyor. Öyle değil. Biz tüm toplumsal kesimlerle ittifaktan bahsediyoruz” dedi.

AK Parti ve MHP’ye mevzi kaybettirmek için toplumun istediklerini yapmaya hazır olduklarını ifade eden Öncü, “Siyasi partilerle ittifak yapabiliriz ama ilkeler vardır. İlkeler için de önce muhatap alırsınız” ifadelerini kullandı. Öncü, isim vermeden de “Mesela İstanbul... Nasıl olsa bize destek verirler diye düşünmesinler. Bizi hesaba katmadan aday çıkaramazlar” diyerak CHP’yi uyardı.

HDP Tunceli Milletvekili Alican Önlü hakkında, teröristlerin cenazelerine katılıp yaptığı konuşmalar nedeniyle “silahlı terör örgütü üyesi olmak”, “terör örgütünün propagandasını yapmak” suçundan fezleke hazırlanmıştı. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...