Tgrt Haber
03 Ağustos 2022 07:20 - Güncelleme : 03 Ağustos 2022 07:26

HDP’den altılı masaya şantaj: Yavaş ve Akşener’e oy vermeyiz

6 muhalefet liderinin oluşturduğu 6’lı masada Cumhurbaşkanlığı adaylığında hesaplar şaştı. HDP’den Mansur Yavaş ve Meral Akşener’e oy vermeyeceklerini söylemesi sonrasında İYİ Parti’den sert cevap geldi. CHP’de gözler Kılıçdaroğlu’na çevrilirken ‘ortak aday’ projesi ise oldukça zor görünüyor.

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Türkiye Gazetesi
HDP’den altılı masaya şantaj: Yavaş ve Akşener’e oy vermeyiz
6,ortak aday

2023 yılının Haziran ayında yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimine 1 yıldan az bir süre kaldı. Cumhur İttifakı’nın adayı Cumhurbaşkanı Erdoğan olurken muhalefetin ise adayı henüz belli değil. CHP’li bazı isimler Kemal Kılıçdaroğlu’nun aday olduğunu açıkça söylemesine rağmen Kılıçdaroğlu’nun 6’lı masadan gelecek destek mesajlarını beklediği ifade ediliyor.

HDP’DEN YAVAŞ VE AKŞENER ÇIKIŞI

6 muhalefet partisi liderinin oluşturduğu masada yaşanan görüş ayrılıkları hafızalarda tazeliğini korurken masaya örtülü destek veren HDP’den ‘santaj’ gibi açıklama geldi. HDP’nin ‘Yavaş ve Akşener’e oy vermeyiz’ restine İYİ Parti’den sert tepki geldi. İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, “TBMM’de İYİ Parti, CHP, Saadet Partisi ve Demokrat Parti sağlık çalışanları için mücadele verirken; AK Parti, MHP,BBP ve HDP’den oluşan 4’lü masa neredeydi? Cumhur İttifakı’na çalışıyoruz demeniz yeterli. Takke düştü” sözleri ile tepki gösterdi.

CHP’DE GÖZLER KILIÇDAROĞLU’NDA

CHP ise bütün parti yönetimi artık Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığına odaklanmış durumda. Tüm hesaplar CHP liderinin adaylığı üzerine yapılıyor. 6’lı masanın diğer ortaklarından DEVA ve Gelecek ise masadan ‘ortak aday’ çıkmazsa ayrı ayrı aday çıkarmaya hazırlanıyor. DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan daha önce yaptığı açıklamada altı ortağın tamamının uzlaşması ile bir aday belirlenmemesi durumunda kendisinin partisinin adayı olacağını ifade etmişti.

Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...