Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
20 Kasım 2015 08:25

HDP’li Leya Zana'nın vekilliği düşebilir

TBMM yönetimi HDP’li Leyla Zana’nın, Genel Kurul’a gelse bile, yemin etmediği için yoklamalarda yok sayılacağını belirtti. Zana 5 birleşimde ‘yok’ yazılırsa vekilliğinin düşmesi de gündeme gelecek.

HDP’li Leya Zana'nın vekilliği düşebilir
leyla zana, milletvekili, vekillik, yemin töreni, meclis,

Milletvekilliği yemin metnindeki ‘Büyük Türk Milleti’ ifadesini, ‘Büyük Türkiye Milleti’ olarak değiştiren ve yemini geçersiz sayılan HDP Ağrı Milletvekili Leyla Zana’yla ilgili  tartışmalar sürüyor.
TBMM yönetimince yapılan çalışmaya göre bir milletvekili mazbatasını aldıktan sonra özlük hakları ve dokunulmazlığını kazanıyor. Meclis’te oy kullanması, komisyon ve genel kurul çalışmalarına katılması, yasa teklifi vermesi gibi yasama faaliyetlerine katılması için ise yemin etmesi gerekiyor.
TBMM yönetimi, Zana’nın Genel Kurul Salonu’na girebileceğini, ancak yemin etmediği için yoklamada yok yazılacağını belirtiyor. .

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...