Tgrt Haber
10 May 2022 15:48 - Güncelleme : 10 May 2022 16:03

HDP'li Mithat Sancar yine rahatsız! Terör operasyonlarına ayrılan bütçeyi eleştirdi

Türk Silahlı Kuvvetleri Pençe-Kilit, Eren-Kış operasyonlarıyla terör örgütü PKK'ya büyük kayıplar verdirdi. Irak'ın kuzeyinde yuvalanan PKK'ya karşı yapılan operasyonlar HDP'yi rahatsız etti. HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, operasyonlara ayrılan bütçeyi eleştirdi.

Editör: Murat Makas / Kaynak: YeniŞafak
HDP'li Mithat Sancar yine rahatsız! Terör operasyonlarına ayrılan bütçeyi eleştirdi

Mehmetçik yurt içi ve yurt dışında düzenlediği nefes kesen operasyonlarıyla PKK’nın inine girmeye devam ediyor. TSK'nın yeni harekat planlarıyla mağaralarda köşeye sıkışan terör örgütü büyük zayiatlar veriyor. İçişleri Bakanlığı, geçtiğimiz gün Eren-Kış operasyonları kapsamında tespit edilen 100 metre uzunluğundaki mağarada, aralarında PKK’nın sözde Ağrı Dağı sorumlusunun da olduğu 11 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Öte yandan Irak’ın kuzeyinde Metina, Zap ve Avaşin-Basyan bölgelerindeki terörist hedeflere yönelik karadan ve havadan başlatılan Pençe Kilit Operasyonu da başarılı bir şekilde devam ediyor.

HDP'NİN OPERASYON HAZIMSIZLIĞI

Mehmetçiğin teröristlere karşı sürdürdüğü operasyonlar, partisinin grup toplantısında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar'ın gündemindeydi. Terör örgütünün aldığı darbelerden rahatsız olan Sancar, operasyonlara ayrılan bütçeyi eleştirdi. Eli kanlı terör örgütüne yapılan operasyonları eleştiren Sancar, eşit yaşam, adil düzen ve demokratik sistem inşa edebileceklerini savundu.

2,2 MİLYAR TL'LİK BÜTÇE

MSB'nin raporuna dikkat çeken Sancar şu ifadeleri kullandı:

Geçen yıl yurt dışı operasyonları için 2,2 milyar TL harcanmış. Gerekçe beka olarak sunuluyor. Hayır, bir beka sorunu var bu doğru fakat bu toplumun ve ülkenin bekası meselesi değil, bu iktidarın bekası meselesidir. Biz onların kurgularını bozacağız, yerine eşit yaşam, adil düzen, demokratik sistem inşa edeceğiz.

Kaynak: YeniŞafak
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...