Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
20 Ocak 2022 12:12

HDP’li Semra Güzel için hesap vakti: Fezlekesi Meclis'te

Adıyaman’da öldürülen terörist ile sözlü oldukları ortaya çıkan HDP Milletvekili Semra Güzel’e ait fezlekeleri görüşmek için TBMM Anayasa ve Adalet Komisyonu toplandı. Toplantının ardından dokunulmazlığını kaldırmak için TBMM'de komisyon kurulmasına karar verildi.

HDP’li Semra Güzel için hesap vakti: Fezlekesi Meclis'te
Semra Güzel,hdp,fezleke

PKK’ya yönelik hava destekli operasyonda öldürülen teröristin cep telefonu incelemesinde HDP Milletvekili Semra Güzel ile fotoğrafları ortaya çıktı. Terörist Volkan Bora’nın Semra Güzel ile terör kampında çekilmiş fotoğraflarının basına yansıması sonrası HDP’li vekilin dokunulmazlığının kaldırılması istemiyle fezleke TBMM’ye ulaştı.

4 PARTİ EVET DİYECEK

Bu süreçte partilerin tavrı da netleşiyor. AK Parti, MHP, CHP ve İyi Parti evet oyu verecek.

“TAKDİR KOMİSYON ÜYELERİNE AİT

Milletvekili dokunulmazlığının kaldırılması sürecine ilişkin mevzuatı aktaran Bozdağ, "Bugün yalnızca Hazırlık Komisyonu kurulması konusunu ele alarak Hazırlık Komisyonu kuracağız. Takdir komisyonumuzun saygın üyelerine aittir." dedi.

TBMM'DE KOMİSYON KURULACAK

HDP'li Semra Güzel'in dokunulmazlığını kaldırmak için TBMM'de komisyon kurulmasına karar verildi.

SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?

5 kişilik hazırlık komisyonunun bir aylık çalışma süresi olacak. Bu süre içerisinde fezlekede yer alan tüm deliller ve belgeler incelenecek.

HDP’li Semra Güzel için hesap vakti: Fezlekesi Meclis'te

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...