Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
11 Ocak 2022 06:29

HDP’li vekil Semra Güzel için üç adım: Vekilliği böyle düşecek

Öldürülen PKK’lı teröristle fotoğrafı ortaya çıkan HDP Milletvekili Güzel hakkında hazırlanan fezleke, Adalet Bakanlığına gönderildi. HDP’li vekilin önce dokunulmazlığı kaldırılacak, sonra yargılanacak ve milletvekilliği düşürülecek

HDP’li vekil Semra Güzel için üç adım: Vekilliği böyle düşecek
semra güzel,terörist,tbmm

HDP’nin vekil listesini Kandil hazırlıyor. Azılı teröristlerin yakınlarına “özel kontenjan” açılıyor. Millet İttifakı’nın gizli ortağı HDP, Kandil’in siyasi uzantısı olarak görev yapıyor. Son olarak Diyarbakır vekili Semra Güzel’in, öldürülen PKK’lı Volkan Bora ile dağda çekilmiş samimi kareleri ortaya çıktı. Terör sebebiyle HDP’liler hakkında 1.119 dokunulmazlık fezlekesi Meclis’te bekliyor. Bunlardan sadece 33’ü Semra Güzel hakkında. HDP’li Güzel'in önce dokunulmazlığı kaldırılacak, sonra yargılanacak ve milletvekilliği düşürülecek.

HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel’in, öldürülen PKK’lı terörist Volkan Bora ile fotoğraflarının çıkmasının yankıları sürüyor. TBMM’nin dokunulmazlığının kaldırılması konusunda 33 dosyası bulunan Güzel için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan fezleke, Adalet Bakanlığına gönderildi.

Türkiye gazetesinden Ebru Karatosun'un haberine göre, Anayasa ve Adalet Komisyonları üyelerinden kurulu Karma Komisyon’unda HDP’li milletvekillerine ait toplam 1.125 dosya bulunuyor. Bu dosyalardan 33’ünün Semra Güzel’in olduğu öğrenildi. TBMM’de AK Partililer başta olmak üzere, Güzel’in dokunulmazlığının kaldırılması sürecinin bir an önce başlatılması gündeme getirildi. Karma Komisyonu’nun kısa süre içinde toplanarak, HDP’li Güzel’le ilgili dosyayı görüşmesi bekleniyor. Karma Komisyon dokunulmazlık dosyalarını gündeme aldığında, Semra Güzel’in yargılanması konusundaki süreç de başlamış olacak. Karma Komisyon toplandıktan sonra, hangi fezlekeye ait dosyayı değerlendireceğine karar verecek. Daha sonra Hazırlık Komisyonu, en geç bir ay içinde dosyayı inceleyerek raporunu hazırlayacak. Hazırlık Komisyonu, yasama dokunulmazlığının kaldırılması yönünde karar alırsa, dosya Karma Komisyona havale edecek. Karma Komisyon da bir ay içinde Hazırlık Komisyonu raporunu ve eklerini görüşerek sonuçlandıracak.

KARAR İÇİN 151 OY YETERLİ

Milletvekillerine dağıtılan Karma Komisyon raporu, Genel Kurulda okunarak görüşülecek. Dokunulmazlıkların kaldırılıp kaldırılmaması konusunda son söz Meclis Genel Kurulu’nun olacak. Görüşmelerin tamamlanmasının ardından, Karma Komisyonun milletvekilinin yasama dokunulmazlığının kaldırılmasına dair raporu oylamaya sunulacak. Genel Kurul’da yapılacak açık oylamada, dokunulmazlıkların kaldırılması için 151 oyun çıkması yeterli olacak. Genel Kuruldaki oylamada, her milletvekili ve fezleke için ayrı oylama yapılacak.

MİLLETVEKİLLİĞİ DÜŞEBİLİR

Meclis Başkanlığı, daha sonra dosyayı Cumhurbaşkanlığı aracılığıyla Adalet Bakanlığına gönderecek. Bakanlık da Semra Güzel ve diğer dokunulmazlıkları kaldırılan milletvekilleri hakkında gereğinin yapılması için dosyaları ilgili savcılığa havale edecek. Daha sonra, HDP’li Güzel hakkında yürütülen soruşturma kaldığı yerden devam edecek. Soruşturma kapsamında savcılık tarafından, HDP’li vekil tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edilebilecek ya da tutuksuz yargılanabilecek. Hakkında iddianame hazırlanacak olan Semra Güzel’in yapılacak yargılama sonucunda bir yıl ve üstü ceza alırsa ve bu karar kesinleşirse, yargı kararı doğrultusunda TBMM Genel Kurulunda milletvekilliği düşürülecek.

GÜZEL’DEN ÇİRKİN SAVUNMA

PKK’lı teröristle fotoğrafı ortaya çıkan HDP Milletvekili Semra Güzel, kendini aklamaya çalışırken devleti suçladı. Kendisine karşı yargısız infaz yapıldığını iddia eden Güzel, fotoğrafların PKK’nın kanlı eylemlerle sabote ettiği çözüm süreci dönemine ait olduğunu öne sürdü.

MİLLETİ DEĞİL KANDİL’İ TEMSİL EDİYORLAR

Terör örgütü PKK’nın siyasî uzantısı HDP’nin vekil listesini Kandil hazırlarken, azılı teröristlerin yakınlarına “özel kontenjan” açılıyor. İşte örnekleri:

-Tutuklu HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın kardeşi Nurettin Demirtaş dağda.

-Mazlum Dağ isimli PKK’lı üç yıl önce Türkiye’nin Erbil konsolosluk binasına saldırdı. Teröristin HDP Diyarbakır milletvekili Dersim Dağ’ın kardeşi olduğu ortaya çıktı.

-HDP Van Milletvekili Fatma Kurtulan’ın eşi Selman Kurtulan’ın dağda olduğu belirlendi.

-Teröristbaşı Abdullah Öcalan’ın kardeşi Dilek Öcalan ve yeğeni Ömer Öcalan milletvekili seçildi.

-2015’te Şırnak’ta etkisiz hâle getirilen Hacı Lokman Birlik isimli teröristin HDP Şırnak Milletvekili Leyla Birlik’in kayınbiraderi olduğu belirlendi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...