Tgrt Haber
01 Haziran 2022 08:01 - Güncelleme : 01 Haziran 2022 08:10

Terörist erkek arkadaşı ile fotoğrafları çıkan HDP’li Semra Güzel’in vekilliği düşüyor

Adıyaman’da öldürülen terörist Volkan Bora ile fotoğrafları ortaya çıkan HDP’li Semra Güzel’in milletvekilliğinin düşürülmesine yönelik süreç başlatıldı. 

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Türkiye Gazetesi
Terörist erkek arkadaşı ile fotoğrafları çıkan HDP’li Semra Güzel’in vekilliği düşüyor
hdp,semra güzel,vekil

Adıyaman’da güvenlik güçleri tarafından düzenlenen operasyon ile etkisiz hale getirilen terörist Volan Bora’nın HDP Milletvekili Semra Güzel ile samimi fotoğrafları geçtiğimiz aylarda ortaya çıkmıştı. Fotoğraflarda Volkan Bora’nın yanındaki HDP'li Semra Güzel’in terörist kıyafeti giydiği ve PKK’lıların bulunduğu mezarlığı ziyaret ettikleri görüldü.

HDP’Lİ GÜZEL'İN VEKİLLİĞİ DÜŞÜRÜLÜYOR

Bunun üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti ve HDP’li Güzel hakkında fezleke hazırlandı. Sürecin tamamlamasının ardından dokunulmazlığı kaldırılan ve hakkında yakalama kararı çıkarılan HDP’li Semra Güzel’in milletvekilliğinin düşürülmesine yönelik süreç başlatıldı.

"DEVAMSIZLIK" GEREKÇESİNE DAYANDIRILACAK

Edinilen bilgilere göre, AK Parti ve MHP’nin TBMM Başkanvekillerinin Genel Kurul oturumunu yönettiği günlerde, çalışmalar ‘Yoklama’ ile açılacak. İç tüzüğe göre, bir ay içinde 5 birleşime, mazeretsiz katılmayan milletvekillinin milletvekilliği düşürülüyor. Bu kapsamda HDP’li Güzel, 5 birleşim boyunca Genel Kurul’a gelmezse, devamsızlığı TBMM Başkanlık Divanınca tespit edilecek ve Anayasa-Adalet Karma Komisyonuna bildirilecek. Karma Komisyon milletvekilliğinin düşürülmesine ilişkin karar alıp, raporu Genel Kurul’a sunacak. Genel Kurul’da yapılacak oylamada salt çoğunlukla karar alınırsa, Güzel’in milletvekilliği düşürülecek.

Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...