Tgrt Haber
28 Kasım 2021 22:12

HDP'li Sezai Temelli'den gençlere skandal çağrı: Öcalan'ı okuyun

HDP milletvekili Sezai Temelli, Türkiye'de gerçek anlamda üniversite olmadığını dile getirdi. HDP'nin üniversite olduğunu öne süren Temelli, 'HDP üniversitesi'nin rektörünün de PKK elebaşı Abdullah Öcalan olduğunu söyledi. Temelli, gençlere 'Öcalan okuyun' tavsiyesinde bulundu.

HDP'li Sezai Temelli'den gençlere skandal çağrı: Öcalan'ı okuyun
HDP,,Sezai Temelli,,Abdullah Öcalan,,PKK,,rektör,,üniversite,

İstanbul'da üniversite öğrencileri ile bir araya gelen HDP'nin Eski Eş Başkanı ve Van milletvekili Sezai Temelli, skandal bir çağrıda bulundu. HDP'yi üniversiteye, PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ı da onun rektörüne benzeten Temelli, öğrencilere 'Öcalan'ı okuyun' tavsiyesi verdi.

TÜRKİYE'DE ÖZGÜR ÜNİVERSİTE HDP'DİR

Türkiye'de gerçek anlamda bir üniversite olmadığını iddia eden Temelli şunları söyledi: 

Bugün Türkiye’de özgür bir üniversite HDP’dir, rektörü de bellidir. Türkiye’nin demokratikleşmesini herkes istiyor yalnız bunun bilimsel çalışmasını yapan hiçbir üniversite yok. Bunun bilimsel çalışmasını yapan HDP’dir. Bunu bütün bilim insanlarıyla da tartışabilirim.

ÖĞRENCİLERİN ÖCALAN'I OKUMASI LAZIM

Temelli, "Dedim ya bizim bir rektörümüz var. O fikriyatla hareket ediyoruz. Kıymetini bilmesek de fazla adını zikir etmesek de bize sunduğu tezler var" ifadesini kullandı.

Temelli, bu tezlerin terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın tezleri olduğunu söyleyerek şöyle devam etti:

"Dolayısıyla gençliğin ve üniversite öğrencilerin bunu okuması lazım. Bahsettiğimiz demokrasinin referansı bu"

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...