Tgrt Haber
23 Kasım 2015 12:54

HDP'li vekilden Leyla Zana'ya tepki geldi

Meclis Genel Kurulu’nda ‘Türk milleti’ yerine ‘Türkiye milleti’ sözleriyle yemini geçersiz sayılan son günlerin siyasette en tartışmalı ismi HDP Ağrı Milletvekili Leyla Zana’ya HDP içinden tepki geldi.

HDP'li vekilden Leyla Zana'ya tepki geldi
leyla zana hdp,tepki,yemin,müslüm doğan,

TBMM Genel Kurulu’nda ‘Türk milleti’ yerine ‘Türkiye milleti’ sözleriyle yemini geçersiz sayılan son günlerin siyasette en tartışmalı ismi HDP Ağrı Milletvekili Leyla Zana’ya HDP içinden tepki geldi. Geçici hükümette Kalkınma Bakanı olarak görev yapan HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan, yemin etmemeyi doğru bulmadığını söyleyerek, “Leyla Zana Gündemi böyle işgal etmemeli. Tartışma alanlarımız daralıyor” dedi. “Demokratik parlamenter sistem içerisindeki o yeminin anayasal bir gereklilik olduğunu” söyleyen Müslüm Doğan, HDP'nin 7 Haziran'ı iyi okuyamadığı yönünde öz eleştiride bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...