Tgrt Haber
26 Kasım 2021 11:30

HDP'li vekilden provokatif açıklama: Kabul etmeseniz de orası Kürdistan'dır

Katıldığı ilçe kongresinde skandal açıklamalarda bulunan HDP’li milletvekili Habib Eksik, “Kürtlerin toprağının adı Kürdistan'dır, kimsenin de değiştirmeye gücü yetmez.” dedi.

HDP'li vekilden provokatif açıklama: Kabul etmeseniz de orası Kürdistan'dır
habib eksik,hdp

Geçtiğimiz günlerde İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Siirt’i ziyaret ettiği sırada bir esnafın “Şu an sizin bulunduğunuz yer Kürdistan'dır” sözleri tartışma konusu olmuştu.

İYİ Parti lideri esnafın bu sözlerine karşı sessiz kalırken, HDP’li vekiller esnafa sahip çıkmıştı.

"KÜRTLERİN TOPRAĞININ ADI KÜRDİSTAN'DIR"

Tartışma konusu olan konuyla ilgili Iğdır’da 2 gün önce yapılan HDP’nin 4. Olağan İlçe Kongresi'nde HDP’nin Ağrı milletvekili Habib Eksik’in skandal “Kürdistan” açıklamaları dikkat çekti.

Kongrede yaptığı konuşmada "Kürtlerin toprağının adı Kürdistan'dır." diyen Eksik, "Kimsenin de gücü yetmez değiştirmeye." ifadelerini kullandı.

EKSİK’İN SKANDAL AÇIKLAMALARI

"Kürt kültürünü, Kürt halkını tanımasanız da Kürdistan'ın ismini kabul etmeseniz de Kürtler vardır. Kürtlerin dili vardır, Kürtlerin kültürü vardır ve var olacaktır. Kürtlerin toprağının adı Kürdistan'dır kimsenin de gücü yetmez değiştirmeye."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...